Weemoed om het 'hart'

Voorheen voelde dat anders; wanneer Bram weer eens ging, dan ging ie en dat was het dan. Nu ik het zelf heb ervaren daar in het land van de reizende zon, nu is dat anders. Nu gaat Bram weer eens, maar nu, nu blijf ik achter… Het was een wonderschone tijd om samen met Bram tot aan de knieën in de klei weg te zakken en vanuit daar de mooiste Koi en kleuren naar de oppervlakte te toveren…zucht, de weemoed slaat me om het hart, maar maakt ook vlug weer plaats voor blijdschap. Terwijl Bram inmiddels veilig is aangekomen in Japan, denk ik aan al wat we voor jullie in petto hebben de komende weken.

Natuurlijk de verslagen van Bram die op stapel staan. Zo zal hij morgen met Dainichi en zijn staff vanaf de koi farm vertrekken naar de vermeende Koi Show waar we het gisteren nog over hadden. Een tiental Koi van Shigeru en Futoshi Mano zal er vertegenwoordigd zijn zo smste Bram mij vanmiddag. Hij heeft er problemen met het internet, maar die zullen in Tokyo wel verholpen zijn.

Tokyo staat de komende week garant voor de meest prachtige kleuren

De weemoed die ik eerder noemde was echt niet ongemeend. Zo keek ik dan ook weer de foto’s door die we hebben gemaakt tijdens onze trip en plots kwam ik er achter dat we gewoon nog zeker twee ikeages hebben gedaan die jullie nog niet hebben gezien. Compleet met uitgebreide videos nog wel van sansai en zelfs yonsai Koi! Wie wat bewaard, die heeft wat, zullen we maar zeggen en het is nu misschien wel extra leuk om weer te zien in deze tijd van onvermogen tot het belijden van onze hobby op volle kracht.

Een van de besproken Shiro Utsuri - Try and Learn

Ook Jos Aben heeft nog leerzame momenten voor je in petto. Zo bracht hij jullie een maand geleden een prachtige blog van zes Shiro Utsuri waarin hij je de mogelijkheid biedt om de ontwikkeling van de Shiro Utsuri te leren voorspellen. Ik wil jullie dan ook vooral aanmoedigen om nog eens goed naar dit artikel te kijken en je mening er over op te schrijven en met ons te delen middels een reactie. In de loop van de komende week zal Jos zijn ideeen aangaande deze vissen met jullie beginnen door te nemen en kun je deze vergelijken met die van jou. Schroom dus niet, het is echt uiterst leerzaam en kan je veel voordeel bieden wanneer je in de toekomst nog eens een keus moet/ mag maken tussen enkele zwart-wit gespiegelden.

Ook hebben we nog een paar mooie tuinen en vijvers voor jullie op de plank, willen we jullie een nieuwe algartikel presenteren en nog veel meer. Geef ook gerust aan waar jij meer over zou willen weten en dan gaan wij er met plezier mee aan de slag. So stay tuned on KoiQuestion.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

1 reactie

  1. Hoi Tiebo,

    Ik voel met je mee, met alle herinneringen aan Japan en dan niet zelf erbij kunnen zijn….
    Het blijft nagenieten, toch?

    Groetjes,

    Ingo