to be or not to be, that's the KoiQuestion

De All Japan Combined Nishikigoi Show, simpelweg de All Japan is de allerbelangrijkste Koi Show in de wereld. Zoals eerder gezegd is er dit jaar veel inbreng in eigendom van deze kant van de oceaan. Zo is Bram beslist niet de enige die onderweg is naar deze magnifieke show, maar ook Koicenter Tiel (zonder de vermeende ginrin showa, haha),Koicentrum van Keulen en Danny’s Koi cafe, zullen de show attenderen. Voor hen valt er ook eer te behalen met Koi die zij eerder aankochten en nu zullen worden ingezet op deze show die dus steeds internationaler wordt. En er zijn er zeker nog meer BENELUX  dealers die hun Koi er zullen laten spelen voor de prijzen. Het voelt dan ook een beetje als een Wereldkampioenschap, een WK en Oranje alsook de Rode duivels doen mee! Plaatsvervangende trots doet dan ook terecht zijn intrede…

Het is wat, zoveel gekken die de halve wereld oversteken naar een Koi Show…en u vond Arcen al ver weg?  Prachtige verslagen vanuit het Japanse staan er op de plank en daar smullen we als hobbyisten met z’n allen van. Bram kennende, zal hij ook wel weer een kant belichten die we nog niet eerder zagen, we laten ons verassen en hopen op een plaatsje op het erepodium. Zal Pandora in staat zijn het goud te behalen en welke andere prachtige prijzen liggen er wellicht in het verschiet voor de dealers en eigenaars uit die platte landjes langs de Noordzee? Aan het eind gunnen we het onze Japanse vrienden natuurlijk evenzoveel.

‘het levenswerk, de kroon, de droom’

Kentaro Sakai van de SFF zal er hoge gooien, maar wie weet welke verassing er nog kan komen uit het kamp van de Niigata of zelfs het uiterste Zuiden. Alhoewel de meeste potentiele winnaars wel bekend zijn en er ook geen besloten trainingen werden gehouden, lagen de journalisten ook niet bepaald op elke hoek van een mudpound of Koihuis te wachten tot ie langs zou komen… Spannend dus.

Spannend zal het ook zijn voor degenen die de vissen verzorgen tot dat zij ingezet worden moet je begrijpen. Uiteraard moet de Koi zo goed mogelijk verzorgd worden zodat zij in de best mogelijke conditie en kleurvertoon haar entrance kan maken op de AJ. Daarbij heb je natuurlijk te maken met een levend dier en een beschadigingetje hoe klein en onschuldig ook, kan een mogelijke titel dwarsbomen. Dat is niet zomaar even jammer en de gedachte dat er volgend jaar wel weer een show is gaat echt niet op. Natuurlijk zal er wel weer een show zijn, maar dat ligt iets gevoeliger. Een koi wordt gekweekt om uiteindelijk deze hoogste eer te kunnen vervullen, dat is de ultieme droom van de kweker. De vissen die worden ingezet voor de allerhoogste titel zijn meestal al een jaar of acht oud. Zo lang werd hiernaar toegeleefd. Ook voor de andere klasses geldt dat de Koi er nu klaar voor is! Al het werk dat je eerder al in woord en beeld zag hier in de reisverslagen van KoiQuestion wordt gedaan met dit moment als ultieme doel; het levenswerk, de kroon, de droom.

Niets dan schoonheden op de All Japan Combined Nishikigoi Show

Binnenkort hoop ik de potentiële winnaars met u door te kunnen nemen in een voorbeschouwing. We lopen warm…

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.