Hier doen we het allemaal voor...

Het is alweer bijna zover, mijn volgende vertrek naar het land waar de mooiste gekleurde karpers rondzwemmen. Toch mooi dat al die koigekken de hele wereld af reizen, alleen maar voor de kleurenpracht van deze Nishikigoi. Ik denk dat ik een van de gekken ben die probeert om zoveel mogelijk mee te maken en te leren op het gebied van Koi en daarvoor enorm veel over heeft. Tsja, dat ik nu een tentamen moet missen om op de 42e All Japan Combined Nishikigoi Show aanwezig te kunnen zijn, het maakt me niet zoveel uit. Deze unieke gebeurtenis is toch voor elke liefhebber het summum van de koiwereld?


Nog maar een nachtje slapen en dan vertrek ik rond het middaguur met de bus vanaf mijn studentenkamer richting Schiphol om enkele uren later het vliegtuig richting  Tokio te pakken. Na een elf uur durende vliegreis zal ik aankomen op het Tokyo Narita vliegveld, om vervolgens met de Narita Express (trein) naar het treinstation van Tokyo te reizen. Niet veel later zal ik de Shinkansen (bullet train) richting Nagaoka nemen, om daar rond een uur of zes ’s avonds aan te komen. De totale reistijd zal, wanneer ik bij de Dainichi Koi Farm ben aangekomen, ongeveer 20 uur zijn. Daarbij is het tijdsverschil tussen Nederland en Japan acht uur, wat een jetlag mogelijk op de wenken zal bedienen. Je moet het er maar voor over hebben, om de hoogste kwaliteit Nishikigoi te kunnen aanschouwen.

De Grand Champion van de All Japan Show van 2010, een Kohaku gekweekt door Dainichi

Ik zal op woensdag aankomen bij Dainichi, om de volgende dag in alle vroegte weer richting Tokyo te vertrekken. Waarom niet in Tokyo blijven, zie ik u zich al afvragen. Ik wil namelijk heel erg graag het proces van het transport van de showvissen meemaken: Van het netten en inpakken bij de Dainichi Koi Farm, tot aan de reis en het in de showvaten plaatsen van deze vissen toe. Een uniek iets om mee te maken, lijkt me. Ik zal mijn uiterste best doen om dit alles zo uitgebreid mogelijk vast te leggen, zodat jullie kunnen meegenieten van alle gebeurtenissen tijdens het transport van de showvissen.

Van donderdag tot en met zondagavond zal ik in Tokyo zijn en vervolgens zal ik tot en met zaterdag 5 februari bij de Dainichi Koi Farm vertoeven om de arbeid in de winter te ervaren. Ik zal jullie proberen zoveel mogelijk van dit alles te laten zien. Ik zou zeggen: Houd de website in de gaten voor alle informatie van de All Japan Show en mijn ervaringen tijdens deze trip!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

1 reactie

  1. Ik ben nu al zeer benieuwd naar uw ervaringen deze trip. Het is fantastisch dat u dit alles zoveel mogelijk met ons wilt delen. Bon Voyage!