De aankondiging

Een grote menigte, waaronder ook de juryleden, verzamelden zich rondom het vat met vijf foto’s van de Grand Champion kandidaten.  Er moest een keus worden gemaakt tussen deze vijf vissen, maar dat was nog niet zo makkelijk. Het stemmen gebeurde anoniem en nadat ze geteld waren bleek de uitslag niet meteen uitsluitsel te bieden. Er waren namelijk drie Koi die respectievelijk 5, 4 en 3 stemmen behaalden. Omdat er geen grote meerderheid was, werd er een tweede stemronde ingelast. Na een uiterst spannende laatste stemming en telling die gelijk op ging was het uiteindelijk onderstaande Kohaku, die met 8 tegen 4 stemmen de titel binnensleepte…

Een nieuw jaar biedt nieuwe shows. Januari 2011 was podium voor de allereerste Malaysian Shinkokai Koi Show. Een Shinkokai Show wordt gejureerd door kwekers, die er dan ook veelvuldig aanwezig waren. En dat ze er Koi van formaat hebben mag wel gesteld worden wanneer we de kampioen aanschouwen.

Grand Champion 1st Malaysian Shinkokai Koi Show

Heel veel over deze koi hoeft er niet verteld worden om je ervan te overtuigen dat deze Koi de titel meer dan waard is. Een prachtig schubbenkleed, satijnen kleuren en een aansprekend hoofdpatroon maken het tot een echte hartenbreekster. Het is een sandan Kohaku, hetgeen betekent dat de Kohaku beschikt over drie losse hi patronen zoals je kunt zien. Opvallend is het Moto-aka (rood in de borstvin). dit is normaliter geen pluspuntje, maar indien dit een uitloper is van het patroon op het lichaam wordt dit niet als zodanig gezien. Deze 78 cm grote Kohaku, gekweekt door Sakai Hiroshima (SFF), werd ingezet door Yamakoshi Mura, die je op onderstaande foto ziet met zijn dealer en de kweker Kentaro Sakai.

winner and breeder Kentaro Sakai of the GC 1st malaysian Shinkokai Koi Show 2011

picture by: NiigataNishikigoi

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.