Shigeru Mano gefocust tijdens de senbetsu afgelopen zomer

Over precies twee maanden zal er een uniek Koi evenement in Nederland gaan plaatsvinden. Waar ik een paar dagen geleden al kort over de inbreng van KoiQuestion voor het evenement berichtte, is er sinds vandaag bekend welke Japanse kweker er aanwezig zal zijn op het International Koi Congres. Daar dit evenement perfect overeenkomt met de doelen van KoiQuestion, namelijk kennisdeling, heb ik mijn uiterste best gedaan om mijn leermeester uit Japan over te halen voor een weekendje Arnhem. En ja hoor, het gaat werkelijk gebeuren… Shigeru Mano van de Dainichi Koi Farm komt naar Nederland!!!

Schrijf de data maar alvast in uw agenda: Zaterdag 12 en zondag 13 maart 2011 zal het dan eindelijk zover zijn. Gedurende deze twee dagen zal Shigeru-san tezamen met KoiQuestion diverse lezingen gaan geven en daarnaast ook een seminar houden. De eerste lezing zal gaan over de ontwikkeling van de bloedlijnen op de Dainichi Koi Farm. Hoe zijn de Koi nu zo lang en breed geworden? En de typische Dainichi look op een Showa? Maar ook bijvoorbeeld uit welke vroegere kruisingen het succesverhaal van Dainichi nu is ontstaan. Vervolgens zal er een workshop worden gegeven voor wat betreft het herkennen van potentie. Shigeru-san zal speciaal voor deze gelegenheid zelf enkele Koi gaan selecteren op de farm, welke vervolgens door de hobbyisten kunnen worden beoordeeld. Daarna zal de meester zelf aan het woord zijn, om zijn visie over de potentie en de mogelijke ontwikkeling toe te lichten.

Dainchi steunt KoiQuest(ion) en daarmee het stimuleren van kennisdeling

Op de zondag zal er een lezing worden gegeven over de benodigde omstandigheden om het beste uit  je Koi te kunnen halen. Onder andere de houderijomstandigheden, voeding, vastenperiode, en dergelijke zullen tijdens deze lezing worden behandeld. Later op deze dag zal een vervolg van de workshop over de herkenning van kwaliteit en potentie van de zaterdag worden gegeven. Ditmaal zal er per variëteit worden toegelicht welke nu de meeste potentie heeft om uiteindelijk de mooiste Koi te worden. Tezamen met de meester zal ik u dit zo goed mogelijk proberen toe te lichten.

Dit evenement staat natuurlijk niet alleen in het teken van de diverse lezingen en workshops die Shigeru Mano van Dainichi tezamen met mij en Tiebo van KoiQuestion zullen geven, maar eigenlijk is het het alleen al om deze reden waard om een bezoek te brengen aan dit topevenement.

Meer informatie over de andere activiteiten zal binnenkort worden toegelicht. Voor nu kunt u meer informatie over het programma vinden op de website van het International Koi Congres.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website