Logo van de NVN

De Nishikigoi Vereniging Nederland organiseert in samenwerking met een koi dealer te Hillegom deze winter een uitgebreid onderzoek naar het effect van vijveroverkappingen. Gebruikerservaringen worden vergeleken om hieruit vervolgens conclusies te kunnen trekken aangaande wat nu de beste manier is om je Koi des winters een overkapt onderkomen te bieden. Is het juist beter een hoge of een lage overkapping te hebben en hoeveel maakt het nu uit of ik polycarbonaat of noppenfolie gebruik?

Bij welke watertemperatuur is de overkapping geplaatst en wat is de laagste temperatuur zonder overkapping of bij de diverse soorten overkappingen? Hebben hoogtes van overkappingen invloed op de watertemperatuur? Daarnaast is er de drang uit te zoeken wat het verband is  tussen het temperatuursverloop en de diepte en inhoud van de vijver. Allemaal ‘KoiQuestions’ waar we ons voordeel mee kunnen doen wanneer we een betrouwbaar beeld kunnen schetsen van de antwoorden van diverse (niet) gebruikers van vijveroverkappingen.

Vijveroverkappingen zijn er in vele soorten en maten

Inmiddels zijn er al zo’n 120 deelnemers. Uit de huidige gegevens blijkt dat het aantal deelnemers/respondenten uit de verschillende provincies behoorlijk varieert en dat is natuurlijk positief. Er kan nog meer bij. Hoe meer deelnemers, hoe betrouwbaarder het eindresultaat! Dus geef je op en doe mee, of je vijver nu wél of niet is afgedekt! www.nvn-koi.nl/afdekken

Onder de deelnemers worden twee zakken Saki Hikari Basic van 2kg M (1 per winnaar) en een NVN cursus verloot. Voor meer informatie over de NVN en lid worden, bekijk dan hun website: www.nvn-koi.nl

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.