Waterkwaliteit besproken

Vorig jaar was het een groot succes; de basiscursus visziekten en de cursus waterkwaliteit die werden gegeven in het Noorden des lands. Het is een weekend van kennisdeling waarbij een zaterdag en een zondag borg staan voor de nodige lol en leergangen betreffende de  ziekten waar onze Koi mee te maken krijgen en de waterkwaliteit. Vorig jaar was het een heuse strijd tussen twee teams die er voor zorgde dat iedereen het beste uit zichzelf haalde en uiteindelijk met een wijzer en tevreden gevoel naar huis keerde. Deze tweedaagse staat ook voor dit jaar gepland en wel op 12 en 13 februari 2011. Apart inschrijven voor de dagen is ook mogelijk.

Geef je op nu het nog kan vul het inschrijfformulier in!

Onder begeleiding van onder andere de ervaren hoofdredacteur van het verenigingsblad van de NVN en redacteur voor KoiQuestion Joop van Tol zal je worden meegenomen in begrippen als protozoa en aeronomas en het verschil er tussen, alsmede tussen dat van autotrofe en heterotrofe bacteriën. Dit alles in duidelijke makkelijk te begrijpen taal met heldere voorbeelden die je verdacht bekend voor zullen komen.

[cursusweekend048Hoge+Noorden.JPG]

Leergierigheid alom tijdens de cursus in Veendam

Je krijgt inzicht in de essentiele stikstofkringloop en een verfrissing van het geheugen omtrent dit onderwerp, dat een van de meest basale processen binnen onze hobby vormt, kan nooit geen kwijt. Het is altijd leuk om aanwezig te zijn bij dit soort evenementen. Vele meningen kwamen boven tafel, waaruit vele leerzame discussies volgden. Vooral in de pauze, bij een broodje bal en een lekkere kom snert. Ook om de vele bekende gezichten weer te zien en om over onze prachtige hobby te praten. Deze cursus wordt gegeven in samenwerking van de Nishikigoi Vereniging Nederland (NVN) en Kietakoi Veendam. Twijfel niet!

Geef je op nu het nog kan en vul het inschrijfformulier in!

[cursusweekend009Hoge+Noorden.JPG]

Geconcentreerd op de waterkwaliteit

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.