De Kerstgevoelige Kumonryu

Samenzijn, geluk, genegen en gezellig. Dankbaarheid en liefde. Kerst is eigenlijk heel veel ineen wanneer je het echt toelaat en dat verdient je volste aandacht op deze eerste kerstdag. Dit betekent dat zelfs wij bij onszelf de afweging maken en denken: ‘even geen Koi!’ Nou ja, bijna niet. Vandaag wordt er gezellig met familie gegeten, gedronken en gelachen, maar natuurlijk ook gesproken en ik kan niet beloven, lieve schat, dat ergens temidden van deze verwikkelde conversaties het woordje ‘koi’ niet zal vallen.

Verbeten probeer ik niet te beginnen over dat wat me zo passioneert. Ik zit nog net niet met de gedachte dat het morgen tweede kerstdag is en dan vele dealers hun deuren hebben geopend. (oeps, of had ik de gedachte toch zojuist) Ik heb er goede herinneringen aan, want op zo een dag kocht ik ooit mijn geliefde Kumonryu van de kweker Masaki. Deze Koi..*pets* … ‘AU!’, sorry schat, ik had het zo beloofd, eventjes geen Koi.

Maar afijn, om de Koi dan toch voor een enkele dag los te laten, wil ik iets met jullie delen dat toch zeker mijn hobby gevoel evenaart en waar ik warm van wordt. Terug komende uit Japan, vlogen wij namelijk via London Heathrow en… ja, daarmee houdt de vergelijking met deze video, dat gefilmd werd op het Britse vliegveld en die ik dolgraag met jullie wil delen, ook wel op.

Telkens, zelfs na de 16e keer dat ik het filmpje bekijk, vervuld het mijn hart en tovert een lach op mijn gezicht zoals een mooie Koi..*pets*… ‘AU!’ Eh… zoals mijn mooie vrouw dat ook doet…  Dit is ons kerstgevoel. Vrolijk kerstfeest iedereen!!!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App