Shiro Utsuri is een spel van zwart en wit

Ik heb een 20 Shiro uitgeselecteerd om door te groeien en voor langere tijd te volgen in een zogenaamde Shiro Utsuri Learn About. Op deze manier kan ik dan de ontwikkeling van verschillende body´s, zoals voorbouw, achterbouw, vinnen, staart en onder andere ook de ‘backbone’ volgen. De backbone is overigens de lijn  die boven op de Koi ligt. Ook jij kunt hier aan mee doen door je verwachtingen op te schrijven en deze te toetsen aan het vervolg. Zo leer je effectief de ontwikkeling van jonge Koi voorspellen! 

We gaan verder ondermeer het Sumi oftewel het zwart en het wit oftewel Shiroji volgen in de ontwikkeling. Ook de groei of niet groei van het Sumi zullen duidelijk en in close up in beeld gebracht worden. Van deze 20 Shiro Utsuri die uitgeselecteerd zijn starten we met de volgende zes exemplaren. Door op de foto te klikken krijg je een vergroting.

Shiro Utsuri C

Shiro Utsuri A

Shiro Utsuri B

Al deze Shiro Utsuri zijn 16 weken oud.  De gemiddelde grote is 15/18 cm. Ik houd ze door de winter op ongeveer 20 graden. Daardoor is het mogelijk om elke 4 tot 6 weken nieuwe foto´s te maken en de ontwikkeling verder te volgen. Om zoveel mogelijk te leren in een voorspelling is het belangrijk om deze Shiro Utsuri een voor een te bekijken, maar net zo belangrijk is het om ze ook naast elkaar te vergelijken. Probeer dan om eventuele plus en min punten te vinden in elk exemplaar. Punten zoals bijvoorbeeld: Lange kop, korte kop, lange voorbouw, korte voorbouw, vinnen, staart, pigmentatie, glans, enz. Schrijf dit alles op in een tekstbestandje of in een schrift raden we jullie aan. Ook wat je verwacht van de groei deze komende wintermaanden.

Shiro Utsuri F

Shiro Utsuri D

Shiro Utsuri E

Ook belangrijk om op te schrijven is wat je verwacht van het aandeel Sumi wat nog komen gaat en welke kwaliteit je hierbij verwacht. Schrijf al deze punten op en vergelijk ze bij de volgende foto serie. Kijk dan waar je juist zit en waar je niet juist zit. Op deze manier leer je heel effectief de ontwikkeling van kleine Koi te voorspellen en over enkele jaren heb je prachtig materiaal om op terug te kijken. Klik op de foto’s voor een vergroting en schrijf zoveel mogelijk op over de Koi. Just do it!

Mijn eigen beoordeling zal over enkele weken volgen.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

4 reacties

  1. Pingback: Lezing in Sevenum was een succes! | KoiQuest

  2. laat die update maar komen! Ben erg benieuwd hoe deze shiro’s zich ontwikkelen, zijn niet vissen die ik had uitgekozen, moeilijk te beoordelen wat het gaat worden!

  3. Pingback: Wie wat bewaard, die heeft wat... | KoiQuest

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App