Na de hoogste eer begin dit jaar, was het nu weer prijs: Wat een beauty…

De Grand Champion is bekend…. Masao Kato heeft het hem weer gedaan, ditmaal op de 46e ZNA All Japan Koi Show. Waar vorig jaar nog Nobuo Takigawa met een Momotaro Sanke van over de meter met de hoogste eer aan de haal ging, zie de blogs De 46e All Japan Koi Show en ZNA Airinkai 2009, was het nu Kato-san die de grootste beker in ontvangst mocht nemen. De prijswinnende Koi zal jullie waarschijnlijk wel bekend voorkomen, dit is namelijk dezelfde vis die de Grand Champion titel op de All Japan Show van dit jaar in de wacht sleepte! Waar deze schitterende Maruten Yondan Kohaku  begin februari nog net niet de meter grens passeerde (99 cm), mat ze afgelopen weekend (4-5 december) 102 cm!!!

En met deze overwinning behaalt Kato-san zijn zoveelste grote prijs op een koishow in Japan. Dat dit nu twee keer binnen een jaar gebeurd en nog eens met dezelfde Koi is natuurlijk een unicum. Dat de vierstapper van weleer ook nog eens drie centimeter is toegenomen vanaf de 41e All Japan Combined Nishikigoi Show en daarmee op dit moment 102 (ja, je leest het goed: honderdentwee) centimeter(!) meet en ook nog eens haar kwaliteit wist te waarborgen, is nog specialer te noemen. Daarnaast betekent deze overwinning ook de derde Grand Champion titel binnen een jaar voor Dainichi. Hier zullen ze waarschijnlijk wel een sake-tje (of twee) op gedronken hebben…

Zo zwom ze erbij op de All Japan Show, toen nog 99 cm

Bij deze nog een video van de Grand Champion:

Zie hier een trotse eigenaar, Mr. Masao Kato

 Pictures provided bij Mark Gardner (www.niigatanishikigoi.com)

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App