Je zou het maar zo even overslaan, het evenement dat dit weekend plaatsvindt. Vroeger erkend als de duidelijke nummer een van de hobbyisten koi shows in Japan (en ter wereld), moet de ZNA Airinkai de laatste paar jaren de Rinyukai All Japan Show voor zich dulden. Dit heeft voornamelijk te maken met het deelnemersveld, en dan voornamelijk de kwaliteit ervan. Dit betekent echter niet dat deze show onderdoet voor enige Europese Show, het blijft daarbij ook nog eens de vierde koishow van Japan. De 46e All Japan ZNA Koi Show wordt dit jaar op 4 en 5 december gehouden in het Josai Park, in Kochi-City, Kochi. Kochi ligt op de kleinste van de vier grote eilanden van Japan, genaamd Shikoku.

De winnaar van vorig jaar was net als het voorgaande jaar een Momotaro Sanke van over de 100 cm (!), beide het bezit van Nobuo Takigawa. Nobuo Takigawa is tevens de president (voorzitter) van de ZNA, de hobbyistenvereniging van Japan. Hij heeft deze show al tenminste negen maal gewonnen in de laatste vijftien jaar dat deze show wordt georganiseerd.

Bij deze nog een foto van de winnaar van vorig jaar, genaamd Ryurin. Deze Sanke van Momotaro heeft op dit moment een lengte van 107 cm!

Ryurin, GC ZNA Airinkai 2009

Meer info over deze vis kan je teruglezen in het blog ZNA Airinkai 2009. De winnaar van de ZNA Airinkai van dit jaar zullen jullie snel tegemoet zien op www.koiquestion.com/nl/!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App