Futoshi Mano en Bram aan de sembetsu

Soms is het goed om terug te denken aan fijne momenten die je altijd zult blijven koesteren. Op het gebied van Koi zijn dit voor mij voornamelijk ervaringen die ik tijdens mijn werkzaamheden/studie in Japan heb opgedaan tijdens het werk bij zowel Marudo als Dainichi. De meeste van dit soort situaties staan natuurlijk niet op film of video vastgelegd. Toch heb ik een video kunnen terugvinden op onze KoiQuest-website waarin het fijne gevoel weer opkomt, namelijk een filmpje waarin Shigeru-san mij filmt tijdens de senbetsu van zijn Showa

Deze video is al eens eerder getoond in het blog Bloeien of verwelken? Bram’s vuurdoop!, maar wilde ik u toch nog eens tonen:

Tijdens het maken van deze video is het overduidelijk dat Shigeru-san een beetje te enthousiast reageerd, maar ik weet ook dat hij niet zomaar iemand aan een dergelijke senbetsu overlaat. Daarnaast verbeterd hij mij ook af en toe en daaruit kun je opmaken dat ie het merendeel wel meent.

De fijnste momenten tijdens mijn werkzaamheden afgelopen zomer waren echter de échte één-op-één momenten met Shigeru, waarbij alleen wij twee gezamenlijk de senbetsu uitvoeren. Dit waren vaak hele fijne gesprekken die naast de Koi en de selectie hiervan, juist voornamelijk over andere onderwerpen gingen. Op dit soort momenten leer je elkaar pas echt goed kennen.

Nu ik deze video weer heb terug gezien, realiseer ik mij dat ik alweer eventjes in Nederland ben. Wanneer ik zometeen op de fiets stap, wordt het me helemaal duidelijk… Het duurt jammergenoeg nog wel even voordat ik wederom aan de senbetsu zit (in tropische omstandigheden, zucht…). Op 12 december zal ik echter weer in geuren en kleuren mijn ervaringen bij de Dainichi Koi Farm gaan delen met u, als hobbyist zijnde. Ik ga namelijk over de senbetsu (selectieprocedure) van jonge Koi gaan vertellen. Daarnaast zal ik ook aan de hand van enkele voorbeelden proberen toe te lichten hoe je nu de potentie van een jonge Koi kunt herkennen.

Voor meer informatie op de lezing, zie het blog Lezing in Limburg zondag 12 december. Inschrijven voor deze lezing kan via de link Inschrijven lezing.

Hopelijk tot snel?

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App