Danny's Koi Café

In het Belgische Brugge werd dit weekend het Extravaganza weekend gehouden dat ook KoiQuest attendeerde. Nog niet eerder waren Bram en ik bij de vermeende dealer die al maar liefst 15 keer een Zen Nippon Airinkai (ZNA) Koi Show wist te winnen. We kwamen dan ook zeker niet om er onze wasgoed te doen in de wasserette, het eigenlijke bedrijf van het het duo Danny en Michelle Dumalin. Nee, achter de wasserette bevind zich een schuifdeur die naar een heus walhalla voor de hobbyist leidt. Danny’s Koi Cafe was deze dagen het toneel voor een ongestilde honger naar hobbyisme dat een wel erg eerbaar evenement behelsde.

Bij binnenkomst was het over koppen lopen, want blijkbaar waren wij niet de enige die hadden besloten dit weekend eens te gebruiken voor een bezoek. Hobbyisten vanuit Nederland, België, Duitsland en zelfs Frankrijk waren bijeen gekomen om de nieuwe vissen van deze dealer te aanschouwen en aan te kopen. Wij kwamen vooral voor het gesprek. Geweldig en verslavend is het om te spreken met hobbyisten van eender welke melange, over datgene waarvoor je de meeste passie hebt, Koi. We spreken met Harry van Hout, eigenaar van de Grand Champion op de HKS 2010 en herkenden andere hobbyisten vanuit Japan. De gesprekken kwamen dan ook al vlug en onophoudelijk in gang. Natuurlijk en voornamelijk over Koi, maar ook gewoon over andere dingen of simpelweg even slap ouwehoeren. Het was dan ook vooral erg gezellig en onder het mom van een hapje en een drankje bekeken en bespraken we een zojuist aangekocht Kohaku van Arie Boom, die ik voorheen alleen nog kende van het forum. Ik was vereerd hem en zijn nieuwe aanwinst ‘ die met die druppel op zijn neus’ te mogen ontmoeten. Prachtig om te zien hoe Arie blij was met deze SFF kohaku. Voor nu blijft ie nog lekker zwemmen om te overwinteren, maar stiekem kan hij niet wachten totdat het diertje in mei mee mag naar zijn eigen vijver, zo verklapte de glunder in zijn ogen.

Hobbyisten kwamen van heinde en verre richting Brugge

Gedurende de dag werden nog vele andere hobbyisten eigenaar van één van de vele nieuwe Koi die dit najaar bij DKC zijn binnengekomen. Naast de opendeurdagen draaide dit weekend voornamelijk om de vele klanten van Danny en Mie te bedanken middels een heuse feestavond en natuurlijk de viering van de behaalde grand champion titel op de Niigata Nogyosai 2010. Het officiële gedeelte waarbij Danny het woord nam was heel erg duidelijk: Hij (en Mie natuurlijk) was erg trots dat er zoveel hobbyisten bij elkaar waren gekomen en wilde hen graag via deze avond bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun. Daarnaast werden enkele hobbyisten nog extra in het zonnetje gezet met hun welverdiende showprestaties in koishows in Japan en Europa.

Danny aan het woord

In totaal waren 70 hobbyisten op deze feestavond uitgenodigd!

Wij, Tiebo en Bram, ervaarden deze avond als een hele bijzondere. Waar de waardering voor de hobbyisten heel erg duidelijk naar voren kwam en waarbij nog eens extra duidelijk naar voren kwam hoe sterk de band tussen Danny en Mie en de klanten is. Evenementen zoals deze zijn uniek en zijn heel erg waardevol voor de hobby. Het bij elkaar brengen van zoveel (internationale) hobbyisten op één locatie brengt veel respect en geeft de mogelijkheid om elkaar in een minder formele sfeer te leren kennen.
Danny en Mie, wij zijn trots om dit evenement te mogen hebben ervaren. Volgend jaar wederom een dergelijk spectakel in Brugge?

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App