De vermeende 'deathcoffin'

Op de Niigata Nogyosai was een vat wat wel erg tot de verbeelding sprak. Een blik in dit vat maakt je in de war over wat je bent; ‘Ben ik nu zo klein, of is die Koi nu zo groot’, dat idee. Ornafish Japan wist het edele dier van diens kweker Hirasawa (Marusei Koi Farm) over te nemen. De Mukashi Ogon, die niet alleen imponeerde door lengte, maar ook door bouw en kwaliteit, deed maar liefst 111 cm aan de lat. Timmer daar maar eens een kistje voor…

Ook in Japan is het echt geen alledaags werk om vissen van dit formaat te verhuizen naar een ander continent. Wanneer Ornafish de Jumbo Champion van de Niigata Nogyosai Koi Show weet aan te kopen voor de Duitse klant Kölle Zoo GmbH weet het dat deze overmaatse Koi moet transhippen naar het ‘verre Westen’. Als er voor deze levenslange Mukashi Ogon dan een transportbox verschijnt, heeft deze meer weg van een doodskist zo lijkt het wel.

De vermeende 'deathcoffin'

Maar in feite biedt deze kist wel de ideale omstandigheden voor het transport van de vis. Gevuld met tempex voor de nodige bescherming wordt het dier veilig in een enkele richting vervoert. De totale afmetingen zijn 120 x 50 x 60 cm, met een gewicht van maar liefst 120 Kilo! Ja, daar komt dan wel even een heftruckje bij kijken. Afgelopen donderdag werd het diertje op het vliegtuig geladen, waarna zij na ongeveer 24 uur aan is gekomen op de plaats van bestemming. Ongedeerd en ongeschonden zijn onze oosterburen een joekel van een vis rijker. Het is op dit moment onbekend of de Koi ook zal verschijnen op de InterKoi show te Rheinberg in het voorjaar van 2011.

Het overladen van een Jumbo Koi geschied in opperste concentratie

In dit filmpje van het inpakken van de Koi kun je zien hoe zorgvuldig en geconcentreerd hierbij te werk wordt gegaan. Van de gelegenheid wil ik gebruik maken te zeggen dat ik als liefhebber zeer dankbaar ben voor de speciale zorg die zoveel mensen, kwekers, Ornafish, dealer en alle andere betrokkenen bij deze infrastructurele uitdaging hebben getoond. Deze Mukashi Ogon behoort niet alleen tot een der allergrootste jumbo Koi die ik heb gezien, maar ook zeer zeker tot de allermooiste Jumbo Koi die ik ooit zag.

Mukashi Ogon, 111 cm - Beul van een Koi

bron: foto’s en Video inpakken: Ornafish

bron: video showvat: KoiQuest

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App