Bram tijdens de beoordeling van een Koi (Copyright: J@@P)

De reacties die Arnand en ik hebben mogen ontvangen na onze presentatie op de Koi Seminar in Harmelen, zal ik binnenkort weer een presentatie geven op het gebied van Koi-selectie. Op 12 december organiseert de Nishikigoi Vereniging Nederland namelijk een dag waarbij zowel Eddy Leysen als ik (Bram Rohaan) een lezing zullen geven. De dag zal plaatsvinden bij Dierencentrum Sevenum, te Sevenum (Noord-Limburg). Eddy Leysen is met 40 jaar ervaring op het gebied van visziekten een goeroe op het gebied van Koi en gezondheid. Ik zal tijdens mijn presentatie jullie in woord en beeld gaan uitleggen hoe de senbetsu (selectie) van jonge Koi op de Dainichi Koi Farm wordt uitgevoerd.   

Eddy Leysen kennen we onder andere als auteur van het boek “Het houden van gezonde vissen en het verzorgen van zieke vissen”. Met 40 jaar ervaring en een bewust gekozen specialisatie in de richting van de minder aangename kant van de hobby (visziekten), verzorgt hij al jarenlang lezingen in eigen land (Belgie), maar ook ver daar buiten. Op boeiende wijze zal hij zich gaan buigen over de manieren hoe zieke Koi verzorgd moeten worden, maar belangrijker nog, het voorkomen van ziekte. 

Mijn deel van de lezing zal dus voornamelijk gaan over de selectie van tosai, maar er is natuurlijk altijd ruimte voor vragen over het werk op een koifarm of andere Koi-gerelateerde onderwerpen. Mijn doel is echter om toe te lichten hoe de senbetsu op een Japanse koikwekerij nu wordt uitgevoerd en daarnaast wil ik verder ingaan op de selectie van Koi met potentie. Via foto- en videomateriaal en hoogstwaarschijnlijk ook enkele tosai, zal dus naast mijn ‘theoretische’ presentatie ook Koi kunnen worden beoordeeld in de praktijk. 

Koibeoordeling; Het gaat om de details

Inschrijven voor deze interessante dag kan via de website van de NVN, zie Inschrijven lezing 12-12-2010 te Sevenum.

Ook via het forum van de NVN wordt aandacht aan deze cursus besteedt, zie Lezing in Limburg zondag 12 december!.

Hopelijk tot snel?

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App