www.koiquestion.com/nl/

Nu KoiQuest zich door het eigen behaalde succes ook internationaal ten gelde maakt, raken ook steeds meer anderstaligen geïnteresseerd in ons initiatief. Hierbij is gebleken dat er iemand is die een Engelstalig forum runt, genaamd Koi Quest en in de veronderstelling is dat wij zijn goede naam en reputatie hebben gebruikt om bezoekers en/ of een vertrouwelijk imago op te wekken. Uiteraard, zo zullen jullie allemaal ongetwijfeld weten, hebben Bram en ik jarenlang hard gewerkt, geïnterviewd, gestudeerd, geschreven, onderzocht, kennis gedeeld enz enz. om te komen waar wij nu staan.

We bemerken een gigantische groei en toenemende interesse in ons initiatief vanuit allerlei landen zoals Duitsland, Amerika, Engeland, Indonesië, China, Thailand en jawel Japan. De hobby verbroederd mensen van allerlei komaf en dat is een dankbaar en inspirerend gegeven.

KoiQuest als Dainichi-staff tijdens de oogst van Rokutanbu - Uniek -

Er blijkt dus nog een initiatief te zijn dat de naam ‘Koi Quest’ draagt. Nu kunnen wij op juridische gronden altijd het recht op onze naam KoiQuest handhaven en dat is ook zeker geen probleem, doch het heeft zowel Bram als mij diep geraakt, om aan te horen hoe sommigen over ons weten te oordelen zonder dat zij ons kennen en dat zij onze integriteit, goede wil en Nishikigoi-hart trachten te ondermijnen. Toch zijn wij niet verbitterd en om de man achter dit forum, Duncan Griffith, die ongetwijfeld ook zijn hart en ziel legt in datgene wat hij doet, onze goede wil te tonen, en willen wij hier voor alle duidelijkheid stellen dat wij geen spin-of van koiquest.co.uk zijn.

‘Juist op die wijze kan men aantonen echt over een Nishikigoi-hart te beschikken en te kennen geven de ware essentie van dit edele dier in de puurheid van zijn levensvorm te begrijpen’

Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om te stellen dat KoiQuest als initiatief, alsmede haar inhoud een geheel onafhankelijk karakter hebben. We hebben ten tijde van registratie van KoiQuest in februari 2008 niet kunnen weten dat er reeds een ander initiatief, in een ander land en in een andere taal, bestond dat destijds nog een weinig bekend was en dat ook nu weinig Nederlanders zullen kennen. KoiQuest is uniek en onderscheidend bovendien met ons logo, maar ook qua karakter en inhoud en wij maken ons dan in het geheel niet druk om een ander initiatief dat onze naam draagt. We gaan uit van onze eigen kracht.

KoiQuest - Sharing Knowledge, met hart en ziel!

Naar onzer visie ligt ook hier een gigantisch mooi pad om samen te werken en om onze visie tot kennisdeling verder uit te dragen. Problemen zijn verborgen mogelijkheden. Juist op die wijze kan men aantonen echt over een Nishikigoi-hart te beschikken en te kennen geven de ware essentie van dit edele dier in de puurheid van zijn levensvorm te begrijpen.We wensen hierbij mr. Duncan Griffith al het goeds toe en zien er naar uit in de toekomst een gezamenlijke visie uit te mogen dragen. Voor nu steken wij en het KoiQuest panel onze energie graag weer in het delen van kennis. Wanneer iemand omtrent dit onderwerp, graag verdere opheldering ziet, kun je ten alle tijden contact opnemen middels het contactformulier.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App