Asagi Showa

Soms komt men wel eens iets bijzonders tegen in Japan tijdens de Koihunt. Iets dat niet alledaags is en daarom opvalt. Zo ook Stefan, van Arts&Ants. “Het reeds jarenlang zelf koihunten  in Niigata heeft weer zijn vruchten afgeworpen”,  zo stelt zijn reisgezel Wilco.; ” We worden regelmatig in koihuizen uitgenodigd waar normale stervelingen nooit komen. Ook vandaag overkwam ons dat weer. Na een rit van een half uur diep het achterland naar het woonhuis van de kweker kregen wij iets nieuws te zien. De naam: Asagi Showa

“Van deze variëteit  zijn er maar twee exemplaren bekend in Japan. Deze koi hebben het blauwe dennenappelpatroon en de rood/oranje flanken van een Asagi met daarop het zwarte patroon van een Showa. Echt hééééél bijzonder. Voor de Nederlandse koi liefhebber is er de gelegenheid om deze unieke variëteit te bewonderen op de show in Appeltern, aankomend jaar. Arts&Ants heeft beide exemplaren aangekocht voor Nederlandse klanten en deze bereid gevonden om de koi te showen op Appeltern”, aldus Wilco.

Asagi Showa

bron: Arts&Ants

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App