Aanstaande zondag is het zover...

Morgen is het dan zover. De lezing over het herkennen van potentie bij jonge Koi, gepresenteerd door Arnand Schinkelshoek, zal dan plaatsvinden bij Deshima Koi te Harmelen. Helaas voor diegenen die zich niet van te voren hebben aangemeld: Er is geen plek meer. Volgens de laatste berichtgevingen zullen er ongeveer 60 man aanwezig zijn. Arnand, maak je borst maar nat! Dit zal waarschijnlijk geen probleem voor hem zijn, daar hij zijn presentatie helemaal in orde heeft. Toch nam hij afgelopen week weer de moeite om naar Wageningen af te reizen en mij om feedback te vragen… 

Dit was de tweede keer dat Arnand naar de Veluwe kwam, om trots zijn presentatie aan mij te tonen. Na deze uitgebreid te hebben doorgenomen, kan ik niet anders concluderen dat hij daar helemaal gelijk in heeft. Daar onze eerste ontmoeting (zie het blog “Waar let je op bij de aanschaf van jonge Koi?”) begin oktober had plaatsgevonden en het voornamelijk om informatie ging, zou onze tweede ontmoeting vooral over het verfijnen van zijn presentatie gaan. Dit was dus eigenlijk haast niet nodig en de puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ waren dan ook snel gezet.

Naast de presentatie zullen er ook Koi in de praktijk worden beoordeeld. Omdat er meer mensen komen dan dat er zitplaatsen zijn, zal de groep in twee delen worden opgesplits en zodoende om en om de presentatie en de koibeoordeling gaan volgen. Ik zal de koibeoordeling in de praktijk gaan presenteren en u proberen duidelijk te maken wat een Koi met potentie is.

Voor de deelnemers: Tot morgen! Voor de thuisblijvers: Er zal uitgebreid verslag worden gedaan van dit koievenement! 

ps. Is onderstaande Showa een voorbeeld van een Koi met potentie?

Onze trots; De mascotte van KoiQuest

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App