Philip Bloom

Nu ik in Japan ben geweest heb ik eindelijk een beeld bij mijn fantasien en dromen kunnen voegen. Normaliter wil je als lezer niet meteen de film zien omdat dit je stroom aan denkbeelden en fantasie tot stilstand brengt. Nu kan ik je vertellen dat dit voor Japan niet op gaat. Je kunt er nog zoveel over lezen, het blijft een levendige fantasie om rond te waren in het Japanse. De wereldberoemde Phillip Bloom legde Tokyo in zes minuten vast zoals je het in werkelijkheid zou ervaren. Briljant:

Zelf had ik nog niet de kans om Tokyo te verkennen, maar Philip Bloom weet dit alles op een zo pure wijze vast te leggen dat je ervan overtuigd raakt dat je de stad door je eigen ogen bekijkt. De korte film weet haarscherp vast te leggen hoe je van een complete vreemdeling naar een inwoner kan geraken, want dat doet Tokyo met je naar het schijnt. Ondersteund door even briljante muziek, wordt je meegnomen in de lach en de traan van een stad, traditioneel en industrieel tegelijk; gevoelig en niets ontziend; altijd druk en tegelijk onveranderlijk; het altijd vriendelijke Tokyo in full colour. Neem even die zes minuten en geniet ervan.

Alone in Tokyo HD from Philip Bloom on Vimeo.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App