Deze vis kreeg logischerwijs veel aandacht van de juryleden...

De 50e Niigata Nogyosai is al weer iets meer dan een week achter ons, maar blijft zeker een meer dan interessant onderwerp om over te schrijven. De Grand Champion is bekend, namelijk de 86 cm lange Showa van de Isa Koi Farm (zie ook het blog Nogyosai Grand Champion 2010). Het proces tot de beslissing van de Grand Champion wordt echter minder vaak over bericht. Tot nu dan, want KoiQuest heeft uniek foto- en videomateriaal van hoe een dergelijke jurering in zijn gang gaat.

Ik zal er weinig woorden aanvuil maken, het is namelijk allemaal op video te zien. Het enige wat ik wel kwijt wil is dat iedereen, maar dan ook echt iedereen van het terrein af werd gegooid, behalve de mensen met een camera in hun hand. Geniet mee van deze niet veel eerder vertoonde beelden: 

Daarnaast krijg dit vat ook erg veel aandacht:

Het showvat van Isa

En nadat elk jurylid zijn (er zijn helaas geen vrouwelijke juryleden) keuze heeft gemaakt, worden de stemmen per jury-groep ingeleverd:

Per groep worden de juryleden gevraagd om hun stem in de stembus te doen

 En nadat de stembus gevuld was, volgt er de telling:

Het tellen van de stemmen...

 Er waren duidelijk vier stapels met stembiljetten te zien, de uitslag van de stemronde zal in een volgend blog uitgebreid worden toegelicht.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

  1. Really love all the posts you offer! I am so looking forward to seeing more like them..

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App