Dainichi Yonsai Kohaku

Bram en ik waren blij verheugd om de sponsoren van KoiQuest te mogen ontmoeten in Japan. Het geeft een meerwaarde om elkaar daar te treffen, waar je anders zo passievol over spreekt tezamen. Terwijl we onze ding deden op de Dainichi Koi Farm hebben we vele gezichten voorbij zien komen. Of het nu was voor de koi van de gebroeders Mano of om ons te zien zweten met een rijsthoed op; dat laten we maar in het midden, maar dat het delen van kennis ook hier stiekem nog wel eens tot iets moois kan leiden is een feit geworden…

‘Dainichi verwacht dat de kohaku uit zal groeien naar circa 90-95cm’

Alle gekheid op een stokje; het is natuurlijk ook wel iets om elkaar aan de andere kant van de wereld weer zo massaal tegen te komen. Dan is de wereld toch maar klein niet? Kietakoi, Frieslandkoi, Danny’s Koi Cafe, Ma-Koi, Arts&Ants; vele hebben we er ontmoet. Wanneer we Richard van Ma-Koi treffen terwijl wij juist met de kei-truck vanuit de bergen terug komen van een ikeage (oogsten van een mudpound), puffen we even samen uit. Bram en ik waren weer vol van wat we zojuist allemaal hadden gezien en als je dan een Nederlands gezicht tegen komt dan is het fijn dat je je ervaringen even kan delen en we vertellen Richard dat we erg onder de indruk waren van de vissen die we zojuist hadden gezien op die ene plek…

Dainichi Yonsai Kohaku

Dit was niet aan een dove-man besteed en om een lang verhaal kort te maken heeft hij uiteindelijk drie yonsai (koi in het vierde levensjaar) Kohaku kunnen kopen die Dainichi verborgen hield voor het reguliere publiek. De sandan (driestaps) kohaku is nog maar 3 jaar en 5 maand oud en nu al 79 cm!! Dainichi wil deze opkweken om mee te laten doen voor de Grand Champion in de All japan show, zo vertelde hij de Nederlandse dealer!! Dainichi verwacht dat de kohaku uit zal groeien naar circa 90-95cm!! Tja, daar viel onze mond ook van open! Dit zijn zeer hoge Tategoi uit de vijver van Dainichi! Ze blijven nog 2 jaar in Japan, om dan naar Nederland te komen om aan diverse show’s mee te doen, zo bericht Ma-Koi over de vissen!

We zijn blij dat we misschien wel stiekem dat beetje hebben geholpen om deze vissen van dit kaliber naar Nederland te laten verhuizen, althans ik hoop dat ze hier uiteindelijk zullen komen om ook hier wellicht een show te stelen. We hopen deze vissen met enige regelmaat te kunnen updaten. Gefeliciteerd met deze aankoop Ma-Koi!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

3 reacties

  1. heel erg benieuwd hoe deze koahaku er over een jaartje uit zullen zien zeg. Vooral de rode kleur is zo soepel ofzo, heel erg mooi

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App