Onze trots als jumbo tosai van tien maanden oud

Onlangs introduceerden we jullie de nieuwe mascotte van KoiQuest. Een Dainichi Showa van kaliber mag in ieder geval nog een jaar binnen de gelederen van de welbekende Koi farm verblijven. Het is een bijzonder gegeven een Koi in Japan te mogen hebben rondzwemmen waarvoor de kweker zorg draagt. De voortdurende nieuwsgierigheid geeft op een geheel eigenwijze wijze invulling aan het genot van de hobby. We hebben veel gevoel bij deze driekleur en dat bleek niet geheel vreemd toen we de beelden van de ikeage terug zagen…

Uitgerekend de mudpound die wij nagenoeg zelfstandig afvisten bleek deze Gachapin Showa te huisvesten. Op zich niet zo vreemd, maar wel uitermate ludiek wanneer blijkt dat wij toen al de vis van wat extra aandacht voorzagen. In de onderstaande video zie je de Koi heel toevallig al midden in beeld op de afbeelding en wanneer je deze bekijkt zul je merken dat we de vis speciaal in beeld brengen om vooral het typische sumi eens te belichten.

Het is mooi om te zien dat deze band reeds nu al zo aanwezig is met een Koi. Het maakt het net weer dat beetje specialer, wetende dat je deze zelf hebt geoogst. Maar eerlijk is eerlijk, we hebben talloze vijvers geoogst en de keuze is dan ook reuze.

‘Toeval of aantrekkingskracht?’

Maar het gaat nog een stapje verder. Tijdens het verblijf van Bram eerder dit jaar op Dainichi Koi Farm bracht hij ook wel eens een bezoek aan de vijvers om te checken of er nog voldoende voer in de automaten zat. Samen met de Shacho nam Bram de moeite om eens een filmpje te schieten en waarempel… Wederom verschijnt daar onze beruchte showa in beeld voorbij.

Ik begin me af te vragen wie nu eigenlijk wie heeft uitgezocht. Toeval of aantrekkingskracht? Hetbmaakt niets uit, maar die details maken wel dat deze Koi nu al speciaal voelt. Nu al zijn we reuzebenieuwd naar hoe de Koi zich zal ontwikkelen en we zullen dit natuurlijk zeker met jullie delen. We hopen de eerste update te geven voordat ze de mudpound in gaat volgend jaar.

Jumbo tosai van tien maanden oud

Durf jij een voorspelling doen

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App