Wachtend om van eigenaar te wisselen

Aanstaande dinsdag, op 9 november 2010, zal er bij de Yamakoshi City Office in de Niigata een welbekende kwekersveiling worden gehouden. Deze Auction biedt een extra kanaal en mogelijkheid voor de kwekers van Japan om aan de wereld te laten zien welk moois zij kunnen voortbrengen en voor de geïnteresseerden om deze aan te kopen. En in een etalage zoals deze, zo zul je begrijpen, zullen de levensbrengers uit de Niigata niet hun minste kroost beschikbaar stellen. Een ieder kan dan ook bieden op deze juwelen vanuit al wat Koi ademt en ook jij kan via je dealer een bod uitbrengen op deze Koi. Een wellicht unieke kans om onderstaande Koi te bemachtigen die je anders misschien wel nooit te zien zou krijgen…

Maruten Kohaku 65 cm Dainichi

Deze Kohaku is ons al niet onbekend. Deze hebben Bram en ik namelijk geoogst twee weken geleden en er mede zorg voor gedragen dat deze in goede omstandigheden verkeerd in voorbereiding op de auction. Het is een werkelijk schitterende Maruten Kohaku die we ook al besproken hoorden worden in de lokale bar en waarvoor ook Nederlandse belangstelling zal zijn wellicht. We zijn benieuwd.

Hotaru Sanke

Ook nevenstaande Sanke is een product van de Dainichi Koi farm en ook absoluut een interessante. Waarom? Dit is namelijk een Hotaru Sanke,  zoals het vrouwelijke ouderdier heette. Deze bijzondere oyagoi is helaas overleden in het afgelopen jaar en de mogelijkheden een dergelijke Sanke in handen te krijgen zijn dus dun gezaaid. In deze Koi is duidelijk de ingezette lijn van Dainichi waarneembaar. Namelijk het creëren van grotere massieve sumiplaten. Dit wordt gedaan middels de oudere Sadazobloedlijn. Dit zal in mijn opinie de belangrijkste tendens aangaande het sumi worden sedert de introductie van het Matsunosuke sumi door de gebroeders Sakai. Dit exemplaar werd ook door KoiQuest uit de modder getrokken vorige week.

Dit zijn er natuurlijk slechts twee van de bijna 200 Koi  afkomstig van bijna 50 kwekers die er van eigenaar zullen wisselen tijdens deze auction. Hier vind je ze allemaal. Deze twee kenden wij toevalligerwijs al van ons avontuur in Japan zodat we er iets over konden vertellen. Deze auction, die bekend staat als een goedkopere dan die van Sakai of Momotaro, vind plaats in de morgen van dinsdag 9 november aanstaande. Gelet op het tijdsverschil met Nederland, zijnde acht uren, zal een eventueel bod dus al wel uiterlijk maandag binnen moeten zijn. Ben je geïnteresseerd in een vis van deze veiling, neem dan contact op met je dealer. Deze kan je wellicht informeren over de hoogte van een redelijk bod en kan deze wellicht ook voor je uitbrengen.

In een komende blog zullen we wat meer te veilen vissen uitlichten.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App