Breeders support KoiQuest

Op de allerlaatste dag van dit verblijf bij de Dainichi Koi Farm, werden we nog aangenaam verrast door Shigeru Mano. Hij liet het me al enkele keren vaag weten tijdens diverse gesprekken in de zomer en tijdens dit verblijf. Je wilt het natuurlijk harstikke graag, maar er om vragen komt ook weer zo raar over. Het moment kwam echter steeds dichterbij… Op zondag was het dan zover, nu zou het dan daadwerkelijk gebeuren… Een Dainichi tategoi mag zich vanaf nu de nieuwe mascotte van KoiQuest noemen!

De nieuwe mascotte van KoiQuest

Geboren in juni 2009, tikt ze nu de 60 cm aan als vis van 17 maanden oud. Met deze bouw en wetende  dat Gachapin (100 cm) haar moeder is, ligt het passeren van de 90 cm barrière binnen de mogelijkheden. De langgerekte lichaamsbouw, het ontbreken van enige buikvorming, de brede en langgerekte kop, de leeftijd, haar moeder, het zijn allemaal kenmerken die ervoor zorgen dat de verwachting is dat ze enorm lang gaat worden.

Tezamen met een interessant Beni patroon,  de egaliteit hiervan, het onderliggende Sumi en de glans van de huid voorspellen niets anders dan dat dit een goede vis moet gaan worden in de toekomst. Helaas bestaat er naast een hoog verwachtingspatroon ook het risico tot terugval in kwaliteit of zelfs de dood, waarbij er dus gewaakt moet worden voor een te hoge verwachting van deze Showa. Ze zal in ieder geval nog een jaar vertoeven op de Dainichi Koi Farm en afhankelijk van de ontwikkeling zal worden besloten of ze daarna nog langer mag en kan blijven. Wanneer ze in een goede mudpond wordt geplaatst bestaat er, volgens betrouwbare bronnen, de kans dat de lengte in het najaar van 2011 op 75 cm komt te liggen. Een groei van 15 cm! Met 70 cm zijn we ook wel tevreden hoor ;). Op onderstaande foto kun je onze trots zien als tosai van tien maanden oud:

Onze trots als jumbo tosai van tien maanden oud

Dainichi heeft ons deze Koi gegund daar zij KoiQuest enorm steunen en zien dit als een teken van dankbaarheid voor de energie die wij in ons initiatief steken om de koihobbby op een hoger niveau te brengen. Daarnaast is deze vis natuurlijk enorm interessant om als studiemateriaal te dienen en zo te leren van de ontwikkeling van Dainichi Showa.

In een volgend blog kun je lezen én vooral zien wat voor speciale band Tiebo en ik al hebben met deze Gachapin nakomeling. Ze is echt een vervroegd Sinterklaas cadeau. Vol verwachting klopt ons hart…

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App