Hoshino-san (Hoshikin) plaatst een imposante Kohaku in het showvat

Zo, nu we weer gewend zijn aan ons koude kikkerlandje (al valt de temperatuur nog harstikke mee) is er tijd om weer eens terug te kijken naar de 50e Niigata Nogyosai die afgelopen weekend werd gehouden. Nu de Grand Champion bekend is, zie de blog Grand Champion Nogyosai 2010, wil ik jullie graag aan andere Go-Sanke voorstellen die ook kanshebbeer waren voor de Grand Champion-titel. Nadat de Dainichi Koi in de vaten waren geplaatst en nog voordat de jurering van de show was begonnen, heb ik een rondje over het showterrein gelopen om enkele videos van de kanshebbers voor de hoogste eer te maken. Kijk en geniet…

Hoshikin die net een vat met top Kohaku aan het vullen is: 

Marusho Sanke 82 cm, welke tevens Oyagoi is op de Marusho Koi Farm (ook wel bekend onder de naam Nishikigoi Niigata Direct):

Marudo Go-Sanke trio:

De Sanke heeft naderhand de  ‘Governors’ Award’ voor 80 Bu (75-80 cm) gewonnen, wat na de Grand en Supreme Champion de hoogst haalbare ‘special award’ is.

De Isa Koi Farm had twee vaten met indrukwekkende Koi ingezet. Naast de Grand Champion Showa was er nog een tweede Showa die een serieuze kans heeft gehad op de hoogste eer. Deze Showa is namelijk als derde geëindigd na de stemming voor de Grand Champion. Isa Koi Farm: Nummer één en drie op de Niigata Nogyosai:

De grootste Showa uit dit vat heeft de Governors’ Award voor Koi boven de 80 Bu (80 cm en groter) gewonnen, een lengteklasse hoger dan de Sanke van Marudo.

De videos die ik van de Grand en Supreme Champion (voorafgaand aan de jurering) heb gemaakt, zal ik in een volgend blog posten.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

 1. Hoi Bram en Tiebo,
  geweldige koi weer op de gevoelige plaat gezet.
  De sankes zijn geweldig, maar die showa’s, WOW magnifiek.
  Voor mij mag je opzoek naar een nisai showa met zo’n toekomst.
  Dus laat maar weten en laat de rest ook maar komen van de filmpjes.

  Gerard

 2. Pingback: Toen ze nog onbekend waren | KoiQuest

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App