Rokutanbu Sanke

Wat we in de drukte helemaal vergeten zijn te melden, is de Nogyosai die dit weekend gaat plaatsvinden. De Nogyosai is dé kwekersshow in Niigata en wordt jaarlijks in Ojiya georganiseerd door de Shinkokai. Alleen kwekers en dealers aangesloten bij de Shinkokai mogen aan deze koishow meedoen. Op het moment van schrijven is het de avond voor de Nogyosai, vrijdagavond welteverstaan. De Koi die Dainichi in gaat zetten op de Nogyosai zijn inmiddels bekend. En  wij hebben de eer gehad om enkelen hiervan zelfstandig te oogsten, zoals bij enkele vissen uit de inmiddels befaamde vijver Rokutanbu.

Dainichi zal in totaal vijf Koi inzetten op de Nogyosai, te weten drie Sanke en twee Kohaku. Jammergenoeg dus geen Showa. Misschien worden deze apart gehouden om volgend jaar te tonen op de Nogyosai.

Hieronder wat videomateriaal welke we hebben kunnen schieten tijdens het afvissen en verplaatsen van de showdeelnemers uit Rokutanbu.

Deze Sanke met 100% Sadazo-bloed is een nakomeling van de Kato-Sanke, een ouderdier die nu met pensioen is. Bovenstaande Sanke is dit seizoen van 82 naar 87 cm gegroeid en is nu nanasai (zeven jaar oud).
Â

Dit is een andere Sanke, welke ook uit Rokutanbu komt. Zelfde ouderdier, maar een jaar later geboren. Is nu  rokusai (zesjarig) en gegroeid van 76 naar 81 cm.
Â
Deze Kohaku is een directe nakomeling van Xjr, oftewel X-Junior. Dit is één van de meest gebruikte Kohaku-lijnen van Dainichi op dit moment. Gegroeid van 71 naar 75 cm en is nu rokusai (in haar zesde levensjaar).Verder zullen er nog een Sanke van 78 cm ingezet worden die even oud is als de oudste (nanasai) Sanke en is daar ook een directe zus van en een Maruten Kohaku van rond de 65 cm.Het is nu een kwestie van afwachten hoe goed de Koi het gaan doen op de show en of  de kwaliteit van de vissen op waarde wordt geschat door de diverse juryleden. Misschien een zelfde resultaat als vorig jaar, toen een Dainichi Kohaku van 83 cm de Grand Champion titel behaalde? Jullie zullen de resultaten snel lezen op www.koiquestion.com/nl/!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App