Lonney achter het stuur

Hoog, hoger, hoogst. Soms moet je wat langer rijden dan anders om bij een vijver te komen. Zo ook deze. In de yamazoveel, ik zie door de bulten de berg niet meer, leek de weg oneindig. Van het verharde pad was het nog een behoorlijk eindje omhoog langs uitmuntende uitzichten en afzichtelijke afgronden. ‘This better be good’, denk ik nog. Maar uiteraard brengt het alles wederom een een groot genoegen met zich mee. Dainichi ichiban nisai shiro utsuri!

Tamugi-yama is de naam van deze berg en onderweg kwam ik ogen tekort. Ondanks het hobbelige pad, heb ik hiervan een filmpje getracht te make om met jullie te delen. Voor klachten kunt u zich wenden tot de chauffeur, Lonney. Enjoy the view.

Uitzicht over Tamugi-yama

Dan komen we aan op de top. Hier gaat het wederom gebeuren. Het is de beurt aan Kogugyo, een showa ouderdier met een enorm brede bouw, om te floreren.

Als we dan beginnen met afvissen lijkt alles voorspoedig te gaan. Dan blijkt er een vislijn, die gespannen zijn over de vijver tegen predatoren vanuit de lucht, losgeraakt en verstrikt in de loodlijn van het net. Hierdoor wordt deze omhoog getrokken en de vissen zwemmen er onder door. Het resultaat mag er dan ook zijn met welgeteld een enkele vis. De volgende bleek meer succesvol en er bleef er slechts eentje achter om een volgende keer op te halen.

de enkeling

Als de vijver dan geoogst is zitten er wederom een aantal fantastische vissen tussen. Het meest onder de indruk echter raken we van een Shiro Utsuri! Later zou blijken dat dit tot op heden de nummer 1 (ichiban) nisai Shiro Utsuri van Dainichi is. En i mocht het zomaar uit de modder trekken… wauw!

Utsuri hoe het bedoelt is

Can you handle a beauty like this one?

Zwart is zwart en wit is wit

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App