explosie van kleuren

Na de Kohaku van Rikidozan is het de beurt aan Gachapin, een van de drie belangrijkste ouderdieren op de Dainichi Koi Farm. Haar showakroost huist in een mudpound iets hoger in het berggebied dat zich Muikachi laat noemen, bevind. Was ik voorheen nog vooral onder de indruk van al die ervaringen en indrukken die je als Nederlandse plattelandsjongen op doet in de bergen, het hier en nu ging vooral om Koi en hun overweldigende schoonheid…

Omdat Daisuke de eerder gevangen vissen eerst naar terug naar de Dainichi Koi Farm brengt, moeten we het even alleen rooien. Je leest het goed. Onder de leiding van de ervaren Osame-san, een loyale werknemer, doen Bram en ik de ikeage van een Dainichi mudpound geheel in ons eentje. En dat terwijl Shigeru eigenlijk nooit iemand uberhaupt laat meehelpen tijdens de ikeage! Met het waadpak aan verkiezen we het ruime s.. eh modder.

het heet niet voor niets een sleepnet...

Het is net alsof je aan het werk bent

Wanneer het net zich sluit en de ruimte voor de vissen kleiner wordt vinden we ons nog steeds alleen en zonder truck, hetgeen inhoudt dat we eventjes geduld moeten hebben wanneer plots vanuits het kleurloze modder de meest fantastische kleuren herrijzen…

Dit is echt waarvoor je naar Japan komt, dit is gewoon genieten pur sang. Mensen die niet van vis houden of niet verder komen dan de lokale haringspecialist zullen ons wellicht voor gek verklaren, maar wij weten wel beter. Dit is echt het leven gewoon. In de bergen, in de modder, als een klein kind dat eindelijk buiten mag spelen! Wat voor een waarde hier vertegenwoordigd wordt; nagenoeg ieder exemplaar zou zeer zeker of juist heel letterlijk een modderfiguur 😉 slaan op een Nederlandse Koi show. Wie weet zien we er eens eentje terug die ergens een prijs heeft gewonnen of bij jou in de vijver; een spannende gedachte.

Lezen jullie rustig door op KoiQuest en laat gerust een reactie achter, dan dromen wij hier nog even rustig verder… 😉

explosie van kleuren

Deze foto's zijn hard nodig om je van de werkelijkheid te overtuigen...

De grote liefde

KoiQuest, Sharing Knowledge

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

6 reacties

 1. Konnichiwa Bram en Tiebo san,
  Geweldig om weer jullie verhalen te lezen en te zien. Wat een geweldig mooie koi’s, nemen jullie een zwembadje vol mee naar huis, smile.
  Mijn complimenten voor jullie Japanse documentatie, zeer inspirerend voor iedereen die van koi houd. Als jullie terug zijn, een keer afspreken?

  Groetjes,

  Ingo

 2. Dag heren,

  erg mooi verslag weer…niemand gezien dat in het 2e filmpje rond de 2min. 40 er een showa vandoor gaat en weer het ruime sop kiest?…haha
  erg mooi om ook dit weer allemaal te volgen!

 3. Hey luitjes,

  bedankt voor jullie reacties. Haha, dat klopt van die vis. Dat zier er wel erg guitig uit zeg! Maar geen zorgen. Bij het vallen van de avond ben ik samen met Osamu-san langsgeweest om de resterende drie exemplaren op te halen terwijl toen het waterpeil inmiddels verder gezakt was.

 4. Je zus (Liza) on

  Hey jongens,

  Voor iemand die van vis houdt van de lokale haringspecialist zijn jullie verhalen erg leuk om te lezen en te zien.

  Nog veel plezier aankomende week.

  Liefs Liza

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App