Hoezo MODDERvijvers

Nisai Kohaku, en wel van de nakomelingen van Rikidozan, een indrukwekkende kohaku op de dainichi koi farm, vormen het leidend voorwerp in deze blog. Leiden deden ze echter niet, want er wordt respectvol mee omgegaan. Het is dan ook geen habbekrats wat jecletterlijk bij elkaar moet vissen. We staan er tijdens de klus ook niet bij stil voor hoeveel Geld aan Koi er door onze handen gaat.

Bram in zijn element

Rikidozan doet het op het moment niet heel erg goed. Ze heeft het al maanden zwaar en Shigeru vreest dat ze het leven dit jaar zal laten. Desalniettemin hebben ze goede nakomelingen, die wellicht geschikt voor de kweek zullen zijn, zo noemt Shigeru-san. In het vat op de truck zwemmen ook de showa die we eerder deze dag al afvisten. In de video vertel ik het verschil in bouw dat je kunt zien tussen man en vrouw. Los van het feit dat je zulke mannen mocht willen, moet je er wel nog rekening mee houden dat de bouw van een kohaku anders verloopt dan die van een showa. De kohaku is vaak het breedst in de ter hoogte van de borstvinnen en de showa in de schouders.

Na afloop van de video vertelt de kweker ons nog dat dit eigenlijk maar chisai nisai zijn, oftwel de kleine tweejarigen. ik vond ze toch behoorlijk aan de maat?! Er zijn dus vijvers waar nog veel beloftevollere Koi zijn uitgezet van het genoemde ouderdier. De nieuwschierigheid groeit…

Deze Koi krijgt de zak

Zij aan zzij met de Japanse elite

Er was één kohaku achtergebleven, dit weten ze omdat ze allemaal zijn geteld en  er van iedere vijver een fotoboek is met welke koi er hun ontwikkeling mogen doormaken.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

  1. “Leiden deden ze echter niet, want er wordt respectvol mee omgegaan.”
    Moet dit niet “lijden” zijn ? Wat ben ik toch weer een muggezifter 😉

    Groetjes

  2. Wow wat een beesten seg.
    Mooi dat jullie dit allemaal kunnen meemaken en delen met ons.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App