Facebook Twitter Instagram
    KoiQuestion
    Facebook Twitter Instagram
    KoiQuestion
    Home»Algemeen»Ik ga naar Japan en ik neem mee…
    Algemeen

    Ik ga naar Japan en ik neem mee…

    Tiebo JacobsBy Tiebo Jacobs20 oktober 20104 reacties5 Mins Read
    Japan Airlines Stewardess

    Natuurlijk is het een en al kriebel in de buik te weten dat je gaat, maar dan komt er toch een moment dat je even nadenkt en jezelf afvraagt; wat moet ik eigenlijk mee naar Japan en wat niet? Natuurlijk hoef ik op dit gebied niet zelf het wiel uit te vinden en ik vroeg een aantal globetrotters naar hun tips. Georganiseerd en stipt als ik ben, is alles weer op het laatste moment aangekomen en heb ik gisterenmiddag nog de (on)nodige boodschapjes binnengehaald en in de avond was ik (lees: mijn zorgzame wederhelft)  drukdoende mijn tas  in te pakken.  Om jullie eenzelfde lot te besparen wanneer ook jouw droom nog eens uitkomt, een handig lijstje

    • Paspoort.  Zelf zat ik ook wel eens in de balie op Schiphol en ik kan dan ook niet anders dan het juiste voorbeeld te stellen. Zorg dat je je paspoort bij je hebt en dat deze nog zes maanden na terugkomst geldig is. En wat ook handig is; sta een stil bij de gelijkenis die je wel of niet toont bij de pasfoto, waarop de gemiddelde reiziger absoluut erg trots is *kuch*,  in je paspoort. Wanneer de buitenlandse autoriteiten hieraan twijfelen kan dit behoorlijke vertragingen en ongemakkelijke situaties opleveren. Ik ben er vooral een voorstander van om alles wat je niet nodig hebt, maar een document om je persoonsgegevens te ondersteunen kan wel in je voordeel werken, te meer omdat je paspoort ook wel eens kwijt kan raken of gestolen kan worden. Voor een laissez passer (nooddocument) is dit dan een uitkomst.  Bewaar deze id-kaart of rijbewijs dan ook niet in je handbagage bij je paspoort maar liever apart in je reisbagage. Better safe than sorry.�
      Japans paspoort
    • Zet wat nummers in je telefoon die handig kunnen zijn zoals die van je zorgverzekering voor noodsituaties en het crisisnummer van je eventuele (reis)verzekeringen. Ook handig is het om noodnummers in te stellen. Een internationale code is ICE, hetgeen betekent In Case of Emergency. Hieronder kun je dan je thuisfront instellen.
    • De vlucht is lang, tenminste dertien (13) uren en het is fijn wanneer je een beetje uitgerust aankomt. Een opblaasbaar nekkussentje kan dan ook zeer zeker de moeite waard zijn onderweg. neem verder wel je oordopjes mee. Je kunt ze kopen aan boord, maar betaald dan veel te veel natuurlijk.
    • Creditcard. Ik ben er eigenlijk best een beetje fobisch voor omdat je als het ware een kortlopende lening afsluit. Juist wanneer je het dan niet meer verwacht, wordt het natuurlijk nog eens afgeschreven. Toch blijkt het superhandig voor in het buitenland en kun je niet overal terecht met je reguliere bankpas. Verder moet in je portemonnaie je zorgverzekeringskaart en een aantal foto’s van je kids en diegen die je zal gaan missen.
    • Cash. Wanneer je aankomt op Tokio Narita kun je met de hogesnelheidstrein (Shinkansen) verder reizen naar Nagaoka. Hiervoor moet je wel 25.000 yen betalen. Dit is plusminus 220 Euro (ja het is nog wel een eindje). Het is handig om iig dit bedrag op Schiphol al op te halen zodat je direct uit de voeten kunt in Japan.
    • Foto- en videomaterieel… Need I say more? Misschien wel, zoals het denken aan reservebatterijen/ accu/ geheugenkaartjes enz. Maar wees erop voorbedacht dat je na afloop niet Japan alleen door de lens hebt bekeken.
    • Om bovenstaande standby te kunnen houden neem je een wereldstekkertje mee. Deze zijn bij elke bouwmarkt wel te verkrijgen.
      wereldstekker
    • identifier of ander hulpmiddel voor online bankdiensten. Plots krijg je op de dag van je vertrek een mail of brief met het bericht dat je binnen 14 dagen moet betalen want anders… Of je komt er achter dat je vrouw niet op je skype afspraak achter de PC zit omdat ze erin loopt. Zo kun je toch je zaakjes regelen en wordt je vakantie niet onnodig duurder achteraf.
    • Japans-woordenboekje met handige zinnen en woorden voor dagelijkse omgang in Japan.
    • Goed en het liefst waterdicht schoeisel. Wanneer je voor de Koi komt dan kom je ook voor het water en dat brengt nog wel eens nattigheid met zich mee. Je slentert van kweker naar kweker en van vat naar vat. Goed schoeisel dragen zal door je voeten in dankbaarheid worden afgenomen aan het einde van de dag. Verder is het qua kleding gewoon handig je aan te passen aan de heersende weersomstandigeheden in de tijd die je gaat.
    • Zwembroek, voor de Ryokan of de mudpounds, je weet het maar nooit…
    • Hollands glorie; geschenken worden erg gewaardeerd in Japan. Stroopwafels, drop, pindakaas of een stukje kaas. Een kruidenlikeur of berenburg, een kalender van Tatjana of een delfts blauw molentje…
    • Sportkleren. Ben Smit deed het ons al voor in zijn reisverslagen. Een heerlijke manier om de Japanse omgeving in je op te nemen is door een stukje te rennen in de morgen. Verder is het wel ahdnig om de drie warme maaltijden per dag te compenseren…
    • Magazines. Tijdens een lange vlucht kun je wel wat leesvoer gebruiken, maar je kunt ook een KOI-magazine cadeau geven aan bijv. een kweker. Wij nemen er een paar mee voor de kwekers die we interviewden met het betreffende blad uit ons archief.
    • Wat je ook mee moet nemen is genoeg ruimte. De stroopwafels die je er achter laat, laten weer ruimte voor een souvenirtje uit Japan.

    Aanvullingen op dit lijstje zijn van harte welkom…

    Vandaag is het dan toch echt zover, naar Japan! De jongensdroom van vele liefhebbers in de hobby. Vanaf morgen kun je ons elke dag volgen hier op KoiQuest!

    • Over de auteur

    Over Tiebo Jacobs

    Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

    Bezoek mijn website

    Related Posts

    Landschaps-veranderende samenwerking aangekondigd door Koi-Academy, KoiCave en de Adviesdienst Koi- en vijver

    18 december 2020

    Sakai Fish Farm Auction – Corona Style!

    28 november 2020

    RIP: Peter ‘Waddy’ Waddington 1943-2020

    11 oktober 2020

    4 reacties

    1. Bas on 20 oktober 2010 08:54

      Wat betreft het geld, je kunt in elke 7-eleven met je gewone bankpas pinnen. Dit zijn een soort buurtsupers die in elk dorpje te vinden zijn. Ook kun je bij de JR Bank pinnen, bij de andere geldautomaten lukt dit niet. Je kunt beter in Japan geld pinnen dan het hier kopen, de koers is dan gunstiger. Neem inderdaad wel geld mee voor de treinkaart.

      De treinkaart, je kunt bij het loket van Japan Railways een kaart kopen voor 4 dgn, dit scheelt 5000 yen. Je kunt dan in een maand tijd 4 losse dgn reizen, als er maar niet meer dan een maand tussen de eerste en de laatste zit. Dit JR loket zit onder aan de roltrap rechts, is groen van kleur, niet te missen.

      Tot over 1 week!

      Groetjes
      Bas

    2. Bram Rohaan on 20 oktober 2010 09:22

      Hoi Bas,

      Bedankt voor de tip voor de treinkaartjes. Heb het net even snel op internet opgezocht en dit is inderdaad een stuk goedkoper!

      Enne, wanneer zien we jou in Japan?

      Gr,

      Bram

    3. Marion on 20 oktober 2010 12:33

      Lieve Bram & Tiebo,
      Vandaag is het dan zo ver, jullie reis naar Japan.
      Voor mij een heel dubbel gevoel, het gemis van mijn liefde maar ook de plezier in de ogen van mijn liefste wat ik zie als we elkaar aankijken.
      Ik wens jullie beide een hele mooie, fijne periode, geniet er van.

      Ik zal de dagen aftellen wanneer ik je weer in mijn armen kan sluiten, Tiebo.

      Liefs Marion

    4. Bas on 20 oktober 2010 16:22

      Hoi Bram,

      Wij vertrekken volgende week donderdag, dan zijn we er nog net voor de koishow!

      Tot volgende week, enne laat nog wat visjes voor ons over he 🙂

      Groetjes

      Bas

    Over KoiQuestion

    KoiQuestion is de nummer #1 nieuwssite, kennisportaal en inspiratiebron over het houden van Koi en alle facetten die bij deze hobby horen.

    Vanuit leergier en compassie fungeert KoiQuestion als het kloppend hart van de Nishikigoi gemeenschap met als doel het wereldwijd promoten, verbeteren en verbinden van mens en hobby.



    Koiquestion

    Facebook Twitter Instagram Pinterest
    © 2021 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.