A glimpse of beauty

Met de herfst alweer op volle toeren in ons kikkerlandje, gaat het ook in Japan richting het koudere seizoen. En alhoewel het bedrijf Hefst en Helder failliet is en wordt geveild, is de bedrijfsnaam hier zeker nog eventjes gepast… De mudpounds worden leeg gehaald en daar wil je bij zijn en niet alleen wij, maar ook natuurlijk onze Hollandse dealers die er met veel verheugenissen hun stock hopen te vullen met prachtige Koi die misschien straks wel op de Koi Show of in jou vijver zwemmen. Zelf moeten we nog maar een paar daagjes wachten vooraleer we de overtocht maken, maar nu al lacht het voorpret van mooie vissen die naar Nederland zullen komen ons toe…

Kujaku bred by Masaki

We hopen in Japan met volle teugen te mogen genieten en er onze dagen door te mogen brengen met niet alleen de kwekers, maar ook even mee te kijken met de diverse dealers uit het Neerlandse. De selectie die zij hier doen is toch weer bepalend voor hoe de etalages er weer uit gaan zien volgend seizoen. Bijzonder geïnteresseerd zijn we natuurlijk in potentiële prijswinnaars op shows en toen ik deze vissen van Jeroen Van Keulen van het gelijknamige koi en papegaaiencentrum onder mijn oog krijgt stond ik wel eventjes versteld. De Kujaku is een variëteit die mij persoonlijk steeds meer kan bekoren door ondermeer onze ervaringen op de Tessa Koi Farm in Polen. Zonder uitspraken te doen of dit nu wel of niet de nummers 1 van de kweek zijn of dergelijke, vraag ik jullie gewoon even te kijken naar deze vissen. De Kujaku zijn afkomstig van de kweker Masaki en komen naar Nederland. Een beetje chauvinisme steekt er bij deze gedachte wel de kop op wanneer ik hierna kijk.

Binnenkort ook in Nederland verkrijgbaar 😉

Wat ik vooral erg mooi vind aan de geschubde Kujaku is het wit dat echt zo immens helder is. Ik hoop dat het matsubapatroon (dennenappelkpatroon) zich in Nederland mooi verder in gaat kleuren, maar gezien de hardere wateren alhier voorzie ik hierrin geen problemen. Ik weet helaas niet hoe groot de Kujaku zjjn op dit moment.

De Doitsu Kujau heeft een gezicht als een schilderij, hoe abstract mooi deze tekeningen erop liggen. Een mooie rij met schubben langs de ruglijn en de volle bouw maken dit wel tot een echte eyecandy. Zo zie je ze maar weinig in Nederland.

Mijn interesse is gewekt en ik kan nu helemaal niet meer wachten om mijn opwachting te maken in Japan. Ik ga nu maar eens mijn koffer kwijlend inpakken…

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App