mr. Fujio Oomo

De Koi oogst op de Oomo Koi farm is erg bijzonder. Niet alleen om de prachtige Koi die hiervandaan komen, maar meer nog om het geweldige karakter van Fujio Oomo die ondermeer de visie tot kennisdleing bevat. Wij zouden koiQuest niet zijn wanneer we dit niet zouden omarmen. Hij is dan ook graag bereid om tekst en uitleg te geven wanneer hij zijn main stream showa zojuist heeft geoogst. Ook gunt Oomo-san ons de eer om zijn favoriet met ons te delen. Deze oogst vond plaats op 3 oktober jongstleden. Oomo toont hier de showa van het ouderdier Shirayuki Hime.

Of mr. Fujio Oomo zijn sprookjes niet goed kent of ik de vertaalslag mis ben ik nog niet uit, maar alhoewel deze naam het meest doet denken aan sneeuwitje (Shiro = wit en Yuki = sneeuw), noemt de kweker de vis in het Engels Cinderella oftewel Assepoester. Desalniettemin, is dit het primaire ouderdier op de Oomo Koi farm en de verwachtingen zijn dientengevolge hoog. De grootste is 32 centimeter en de grootste 23 centimeter met een gemiddelde van 25-26 cm. Deze exemplaren behoren tot de beste in kwaliteit en de tategoi voor volgend jaar van mr. Fujio Oomo. Je kunt de fantastische kwaliteit duidelijk gadeslaan. Helder en warm hi (rood), erg schoon shiroji (witte huid) en gracieus sumi (zwart), dat niet uitgesmeerd of slordig is. Dit zijn hele fijne vissen en echte tategoi. Wanneer deze Koi verder groeien en 4-5 jaar oud zijn, zal het sumi gaan finishen en de ontwikkeling duidelijk worden

Deze sprookjesfigeuren zijn nu zo’n vier maanden oud en het geslacht is nog niet met zekerheid te zeggen. Desondanks durft de gerespecteerde kweker zijn favoriet Showa wel aan te duiden en zonder erop in te gaan wordt ons wel duidelijk dat dit een Koi met potentieel is. De kwaliteit spat er vanaf. We hopen deze Koi dan ook terug te zien in de toekomst, hier op KoiQuest. Oomo-san zelf hoop de vis zeker tot over de 85 cm te kunnen laten groeien.

bron video: www.koi.tv / picture: www.koismagazine.com

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App