Isa's Sanke Oyagoi

Dit jaar werd er slechts een vrouwelijke Sanke gebruikt voor de kweek van Sanke op de Isa Koi Farm. Cats is haar naam en onlangs presenteerden we jullie al enkele nakomelingen in ‘Cat’s kids‘. Inmiddels hebben de tri coloures alweer een poosje in de mudpound verbleven enkele dagen geleden werden ze voor de laatste keer dit seizoen uit de mudpound gevist en de nakomelingen op beeld vastgelegd alvorens ze hun intrek in een Koi huis zullen nemen om verder uit te groeien tot geslepen diamantjes. Mitsunori Isa voegt hier zelf graag een aantal woorden aan toe…

Je ziet hier ongeveer 200 Sanke. Er werden 420.000 Koi stuks in de mudpounds uitgezet aan het begin van het groeiseizoen en dit is de absolute top hiervan. Het rendement was welliswaar laag, maar de kwaliteit ervan is wel erg goed. Mitsunori-san is het meest content over de kwaliteit van het sumi dat erg sterk vererfd werd door de nakomelingen van Cats. Deze Koi zullen de Koi huizen in gaan en zien we zeker terug op KoiQuest.

In Japan is de tijd aangebroken dat er wordt geoogst. Overal worden de netten te water gelaten en Koi uit het modder getrokken. Allereerst zijn de tosai (eerstejaars Koi) aan de beurt om zo naar de meest spannende momenten toe te werken waar de echte Jumbo zullen worden geoogst. Ik kan niet wachten om volgende week mijn opwachting te maken aan de rand van deze moddervijvers.

bron: www.koi.tv

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App