Futoshi Mano vult de voederautomaat bij

Door alle getoonde blogs met diverse foto’s en video’s van de Dainichi Koi Farm lijkt het alsof ik nog niet zo lang weg ben uit het beloofde land. De realiteit vertelt mij echter dat ik alweer ruim een maand in Nederland ben en alweer volop aan de studie ben. Vrije tijd is dan ook schaars op het moment. Dan is het af en toe ook geweldig om weer enkele video’s van de Dainichi Koi terug te zien, wetende dat de ikeage voor de  tosai gewoon al een week aan de gang is. Zo vond ik in mijn ‘archief’ nog een mooie video van enkele nisai, die als jumbo tosai dit voorjaar zijn uitgezet in de mudpond.

 Tijdens één van de iets rustigere dagen bij Dainichi, waarbij in plaats van de gebruikelijke begintijd van 5.30h, om 8.00h begonnen zou worden met het werk. Dit gaf mij de mogelijkheid om samen met Futoshi Mano, de shacho (baas) van de Dainichi Koi Farm, op pad te gaan om de belangrijkste mudponds van de kwekerij te checken. Elke dag vertrekt Futoshi Mano om exact 6.00h richting deze mudponds om de Koi te controleren en eventueel voederautomaten bij te vullen en af te stellen. Nu ik toch pas om 8.00h hoefde te beginnen, kon ik dus mooi met Futoshi-san mee om de beste vissen van de kwekerij te bekijken.

Voor mijn gevoel reden we In no-time van de ene vijver naar de andere om vervolgens anderhalf uur later weer terug te keren op de farm. Het is echt een genot om al deze vijvers te bekijken, maar het troebele groene water maakt de kwaliteit van de vissen in de vijvers onzichtbaar. Enorm jammer, maar de Koi die langs kwamen, waren ook duidelijk topvissen. Zo was een vijver met ake-nisai (nieuwe nisai) wel goed zichtbaar, zie onderstaande video.

In deze vijver zwemmen 30 Koi, welke dit voorjaar als veelbelovende  jumbo tosai zijn uitgezet in deze vijver. De bloedlijn waar deze Koi van afstammen is de Gachapin bloedlijn, in plaats van de Kokugyu-bloedlijn welke Futoshi-san noemt. Na de video vertelde Futoshi dat ie zich had vergist en de Koi wel degelijk van de Gachapin-bloedlijn afstammen. Op deze video zijn de Koi zo rond de 40-45 cm. Deze video is echter van 31 juli, twee maanden geleden dus! De Koi zullen nu onderhand over de 50 cm zijn, sommigen zullen misschien al over de 55 cm liggen.

Deze vijver zal zo rond midden oktober worden afgevist en de kans bestaat dat ik dat eigenhandig zal gaan doen. Wanneer er meer bekend is, lezen jullie het vanzelf op www.koiquestion.com/nl/!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App