Koi Handling
Welke reden er ook aan ten grondslag ligt, het handlen van een Koi zal immer een zekere stresssituatie met zich meebrengen. Het is dan ook aan te raden dergelijke inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van je Koi zo veel mogelijk te vermijden. Het verkeerd en onbezonnen te werk gaan bij het netten en hanteren van Koi is één van de grootst mogelijke stressinvloeden en kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. In het geval je toch besluit het net ter hand te nemen, dan wil je natuurlijk dat dit zo weinig mogelijk stress veroorzaakt voor zowel je Koi als voor jezelf, en dat de kans op beschadigingen zo veel mogelijk wordt beperkt. Nu is er de kans om dit alles te proberen, in t echie!

 

‘Leer met je blote handen met Koi omgaan’

 

In Rijswijk organiseren twee aspirant juryleden, Ronald Stam en Mark Klijkers, in het kader van hun opleiding en in samenwerking met de Nishikigoi Vereniging Nederland een unieke cursus over het omgaan met koi. Denk hierbij aan benchen, vangen, geslachtsbepaling (omdraaien), vasthouden en verplaatsen. Zielig? voor de cursus koi wel een beetje, maar er is een koidokter aanwezig en professionele begeleiding zodat het op een verantwoorde wijze plaatsvind en het uiteindelijk ten gunste is van je eigen koi. Naast de zes juryleden in opleiding zal ook Louis Van Reusel, BKKS full judge en ZNA Local judge, aanwezig zijn. Deze unieke cursus waarbij je met je blote handen met koi leert omgaan zal plaatsvinden op zondag 3 oktober 2010. Vis en Vijverland aan de van Gijnstraat 14 te Rijswijk zal het decor vormen voor dit evenement. Aanvang 13:00 uur. Zaak open vanaf 12:30 uur.

Koi Handling

Wanneer je in de gelegenheid bent moet u zeker gaan en anders gewoon tijd vrijmaken. Het beloofd een hele leuke en leerzame dag te worden.  Opgeven kan middels dit formulier. Doen!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App