Takamitsu-san doet senbetsu

We zijn erg blij met de vele informatie die Sekiguchi met ons deelt. Het geeft een kijkje binnen de werkzaamheden op weer een andere farm die er ook duidelijk weer andere werkwijzen op nahouden. Zo doet dainichi alles natuurlijk, maar geven de broers toch juist de voorkeur aan de kunstmatige kweek om tot het beste resultaat te komen. Op welke manier dan ook, beiden kweken ze fantastische showa. onlangs ontvingen we van de farm die ongeveer 60 km van Ojia-city ligt verwijderd een foto van één van de showa die zij dit jaar kweekten…

Het is niet zo dat deze showa het beste exemplaar was, maar het is ook zeker niet de minste. De gebroeders wilden deze foto met ons delen om te laten zien dat zij erg veel vertrouwen hebben in hun kweek dit jaar. Het visje dat je ziet is nog maar een week of zes oud en bevind zich ten tijde van de foto middenin de eerste selectie die plaats vind nadat ze na de kurosen voor het eerst zijn uitgezet in de mudpound. In een eerder artikel sprak Masayuki al van de uitzonderlijke activiteit van de visjes tijdens deze selectie.

Sekiguchi Showa, zes weken oud

Je ziet dat het patroon al redelijk zichtbaar is. Duidelijk toont zich een stappenpatroon met rood op de kop en drie stappen op het lichaam van de jonge vis. Het laatste deel bevind zich nu nog onder het zwart (sumi), maar het kan goed dat juist dit zwart nog weg zal trekken. De kleur is nu nog voornamelijk geel, maar zal na verloop van tijd steeds roder worden. We zien zelfs al goed geplaatst sumi en dat is alles best bijzonder al bij deze leeftijd.

‘Dat is de kwaliteit die Sekiguchi wil kweken’

Concentratie bij Masayuki Sekiguchi

Maar toch is dat allemaal niet het meest belangrijke aan dit voorbeeldvisje van de kweek. Het meest belangrijke dat deze Koi toont is de uitzonderlijke huidkwaliteit die zich toont door de glans, de frisheid, de luster die over het hele lichaam schijnt. Het jonge Koitje lijkt bijna licht te geven en de reflectie is erg duidelijk te zien op de keiuwdeksel en achter het hoofd. Dat is de kwaliteit die Sekiguchi wil kweken. Op deze manier krijg je vissen als Benizakura, prominent ouderdier op de Sekiguchi Koi farm, die met een leeftijd van meer dan 10 jaar nog steeds een schitterende huidkwaliteit bezit. Bij Sekiguchi zie je doorgaans niet de grootste vissen wanneer je het vergelijkt met een aantal andere kwekers, maar het is ze dan ook in de eerste plaats om de kwaliteit te doen. Dan pas komt het formaat.

Het wil niet zeggen dat dit een topvis van de Sekiguchi stallen zal worden, daarvoor moeten alle andere factoren ook kloppen, maar voor nu is het diertje ruim geslaagd en tot tategoi gedoopt. We zijn nu al benieuwd naar een update…

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App