Jullie hadden nog van ons tegoed de kampioen van de 30e Northwest Koi and Goldfish Show 2010. Dit is een jaarlijkse Koishow dat wordt gehouden in Amerika in het World Forestry Center in Portland, Oregon. Zoals dit jaar de grote prijzen eigenlijk overal worden gepakt door Kohaku, zo is het ook een rood-wit exemplaar die de hoogste titel naar zich toe wist te trekken. Een maruten Kohaku mag een jaar lang regeren als kampioen van de NKGS.

Grand Champion 30e Koi and Goldfish Show 2010

Deze appetijtelijke Kohaku uit size 6 heeft alles in haar uitraling om tot een terechte kampioen te worden verkozen. Natuurlijk is er de lichaamsbouw die gewoonweg fantastisch oogt. Je ziet op de fim wel dat zij zich kuit bij zich draagt waardoor ze een mooie volle bodyconformatie kent. Het pigment van het hi is erg subtiel, diep en egaal. Het wordt verder versterkt door een wonderwit shiroji en ook het patroon mag er zeker zijn. De marutenspot is niet perfect, maar wel erg charmant. Balans heerst bij deze imposante Kohaku.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

 1. Zo zie je maar dat ook een kohaku met een rood in de vin ook grand champion kan worden!
  Veel mensen zouden deze koi alleen al daarom niet gekocht hebben.

  Bas

 2. Hoi Bas,

  Heb je helemaal gelijk in. Je moet niet alleen op de negatieve punten van een Koi letten, maar juist op de positieve! Wanneer dit bij twee vissen ongeveer gelijk is, dan kijk je pas naar de negatieve kant.

  Gr,

  Bram

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App