Rikidozan

Ooit de Godfather van de Puroresu, nu een Oyagoi van de Dainichi Koi Farm. Het meest fenomenale aan de hieronder afgebeelde Kohaku is, zonder al die andere kenmerken te niet te doen, toch wel die enorme lichaamsbouw zoals ook op deze foto te zien. Die enorme volle lichaamsbouw achter de borstvinnen en die ook erg lang erg vol en breed blijft naarmate de body afloopt richting de staart. Het lijkt wel een Sumo worstelaar! En laat dat nu precies zijn waar zijn naam Rikidozan naar verwijst…Een naar alle waarschijnlijkheid succesvolle kweek zo sprak Dainichi van de nakomelingen van Rikidozan tijdens de tweede senbetsu in Uitzicht op de Rikidozan’s potentie. De Kohaku waren op dat moment, zo tijdens de 2e senbetsu nog maar een centimeter of 10, maar toch loofde Dainichi de bouw van dit grut vanwege de ‘big faces’ en ‘straight bodies’. Dat van die ‘Big face’ heb ik inmiddels vaker van Dainichi gehoord in de divesre videos en dat klinkt eigenlijk best wel lekker zoals hij dat zegt. je weet gewoon dat hij dan potentie ziet op dit vlak. Alhoewel het veelal de showa zijn waarvoor men de grootmeesters van Dainichi zo vereert, je mag niet vergeten dat de farm ook met haar Kohaku al Grand Champion prijzen behaalde….

Ouderdiercombinatie: Rikidozan met twee mannelijke afstammelingen van X-junior

Het meest fenomenale aan deze Kohaku is, zonder al die andere kenmerken te niet te doen, toch wel die enorme lichaamsbouw zoals ook op deze foto te zien. Die enorme volle lichaamsbouw achter de borstvinnen en die ook erg lang erg vol en breed blijft naarmate de body afloopt richting de staart. Het lijkt wel een Sumo worstelaar! En laat dat nu precies zijn waar zijn naam Rikidozan naar verwijst…

Rikidozan was de bijnaam van wijlen Momota Mitsuhiro (1924-1963). Onder deze naam stapte deze legende in Japan in de ring. Alhoewel van Koreaanse afkomst (geboren in South Hamgyong, dat destijds door Japan bezet gebied was), verhuisde hij naar Japan om professioneel sumo worstelaar te worden. Nadat hij in 1950 stopte als sumoworstelaar vanwege naar eigen zeggen financiële redenenis hij, proffesioneel gaan worstelen. Naar alle waarschijnlijkheid is de discriminatie van Koreaanse Sumoworstelaars in die tijd een plausibelere reden voor zijn overstap, desalniettemin bleek het eentje die hem zeer beslist geen windeieren zou leggen. Hij werd ook wel de godfather van ‘Puroresu’ genoemd. Puroresu is de populistische benaming voor proffesioneel worstelen. Rikidozan wordt gezien als de grondlegger ervan in Japan. Hij was de oprichter van de Japan Pro Wrestling Alliance (JWA). Op 8 december 1963 werd Rikidozan neergestoken door Yakuza, dezelfde avond feeste hij nog door, maar een week later overleed hij aan de verwondingen. Hieronder zie je hem in actie.

Alhoewel ik niet zo thuis ben in de vechtsport, ziet het filmpje er aardig indrukwekkend uit en nu ik me er enigzins in heb verdiept is het een behoorlijke symboliek die Dainichi meegeeft aan deze nakomelingen. Weten zij inderdaad diezelfde fabuleuze body en dito uitsraling te bemachtigen om zich als Champion te laten gelden? Shigeru-san beloofde ons dat we er volgend jaar weer verslag van mogen doen. Ik kan niet wachten…

Rikidozan 1924-1963

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

  1. Hoi tiebo hebben jullie er al iets over dit verslag gehoord?
    Ben zeer benieuwd naar deze bloedlijn als ik het zo mag noemen

    Gr. Bram

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App