Het gevoel van de Holland Koi Show is nog niet weggeëbt, of de volgende koishow is alweer achter de rug. Dit maal niet op het vaste land, maar in Groot Brittanië. Het afgelopen weekend (29 en 30 augustus) stond in Engeland voor vele koihobbyisten in het teken van de 24e Open Koi Show te Swanley, georganiseerd door de South East Koi Club. Het bijzondere op deze show is dat alleen hobbyisten Koi mogen inzetten. De Grand Champion is inmiddels bekend, zie onderstaande foto:
Grand Champion

De Grand Champion, een Kohaku gekweekt door de Matsue Koi Farm en in het bezit van Kevin Green. Achter deze Kohaku zit nog een interessant verhaal. Mike Snaden heeft deze vis als tosai aangekocht bij Matsue en heeft haar zelf opgegroeid tot nisai, waarna Mike haar voor de schamele som van 100,- Engelse ponden verkocht aan Stuart Toms. Stuart liet de Koi voor enkele jaren doorontwikkelen en verkocht haar dit voorjaar aan Kevin Green, die de Kohaku dit jaar inzette op de South East Show, waar ze de Grand Champion titel behaalde. 

Een mooi voorbeeld over het niveau van deze show is volgens René Gerritzen de keuze van de Grand Champion: “Waar in Arcen een keuze wordt gemaakt uit zo’n 600 vissen, zijn er vaak maar één of twee kandidaten die in aanmerking komen voor de hoogste waardering. In Swanley telde ik uit minder dan de helft van de ingebrachte vissen zeker drie kanshebbers.”

Het was trouwens een waar Kohaku festijn op deze show, bijna alle belangrijke prijzen werden namelijk door Kohaku binnengehaald. In een volgend blog zullen deze Koi onder de aandacht worden gebracht.

Met dank aan René Gerritzen die de foto en bijbehorende informatie aan ons wilde verstrekken.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.