Model van de hersenen van de Karper

“Kan ik dan een koi winnen?”, zo vroeg een jongen van rond de 8 jaren oud met enthousiaste stem. Ik knikte. Nog voordat ik weer kon opkijken was de jongen met een vriendje en vriendinnetje al opgegaan in de menigte liefhebbers om een kwartiertje later terug te komen met juist ingevulde formulieren. De pientere kids waren niet voor een gat te vangen en hadden de kennis ergens weten te vergaren. Ze zijn wijzer geworden en zonder dat ze het beseffen en ook zonder een van die prijzen, zijn zij nu al winnaars…

 

‘Er waren 300 unieke deelnemers waarvan ongeveer de helft het formuliertje juist wist in te vullen’

Weet jij de goede antwoorden?

 

Â

Nisai Showa Isa Koi farm

De beurs is ten einde en de prijswinnaars bekend. Tezamen met KoiGate organiseerde KoiQuest een heuse prijsvraag met fantastische prijzen. Het ging om niet minder dan drie nisai showa ter waarde van Euro 450,-  gekweekt door Isa Koi Farm en beschikbaar gesteld door ’t Vingeling. Shinji beloonde de proeve met een pakket ter waarde van Euro 150,- en Paul Souren stelde drie keer het nog te verwachten tweede boekdeel van de weg van Shinji ter beschikking. En alsof dat niet genoeg was kon men ook nog eens drie keer een zak voer van het nieuw geintroduceerde Maxim Koi Products bemachtigen door een goed oplossen van de puzzel. Deze puzzel vind je hierboven afgebeeld.

 

Hieronder staan de prijswinnaars vermeld volgend de door hen opgegeven naam. Het kan dat meer deelnemers onder dezelfde naam hebben meegedaan, doch de winnaars zijn inmiddels allemaal op de hoogte gesteld per email. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

1e prijs:
Een Showa van Isa t.w.v. Euro 450,- aangeboden door ’t Vingeling is gewonnen door: Mart Lammers, Cisco en Van der Pieterman.

2e prijs:
Een prijzen pakket met de nieuwste producten van Shinji Koi Products t.w.v. Euro 150, is gewonnen door: NM Berendsen, Ronnie Schwitters en H. van Ommen

3e prijs:
Het nieuwe boek van Paul Souren ‘de koimasseur’ dat dit najaar uitkomt is
gewonnen door: Ton Hummelink, Hans Marskamp en Marc

4e prijs:
Een grote zak voer van Maxim Koi Food is gewonnen door: Sabine, Mima en Ton van der Heijden.

Maxim Koi Products

KoiQuest en KoiGate feliciteren, ook namens de sponsoren de winnaars en hopen dat de deelnemers er in ieder geval weer wat wijzer van zijn geworden en dat het bewustzijn van de Koi als organisme is vergoot door dit inzicht. Er waren 300 unieke deelnemers waarvan ongeveer de helft het formuliertje juist wist in te vullen, al dan niet met wat hulp. Het lastige bleek de zwemblaas en de instinker was toch wel het zijlijnorgaan. Binnenkort meer hier over.

De juiste antwoorden waren: kieuwen = 5; rugvin = 3; darmkanaal = 9; baarddraad = 2; zijlijnorgaan = 10; zwemblaas = 4.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

3 reacties