KoiQuest Ingelijst

Natuurlijk heb ik gedurende mijn verblijf op de Dainichi Koi farm ook wel eens gevraagd wat Shigeru-san vind van de doelstellingen van KoiQuest  en hoe we hier invulling aangeven. Het is vanaf het begin al een verassing gebleken hoe positief zij hier tegenover staan en ook vooral hoe open ze zijn in alles. Ik had echt niet verwacht dat ik overal maar met de camera voor mijn snuit naar binnen mocht wandelen, maar ze zeggen gewoon eerlijk dat ze niets te verbergen hebben. Ze beseffen dat de kennis die mensen dragen in het houden van, maar vooral de herkenning van kwaliteit van nishikigoi, zorgt voor een groter draagvlak voor kwaliteitskoi zoals zij die zelf kweken en hoe uniek de visie en activiteiten van KoiQuest zijn. De gebroeders kwamen dan ook zelf met het idee om eens een goed woordje te doen voor ons initiatief…

KoiQuest & Dainichi; Een krachtig verbond!

Als dank voor de kennisdeling van Dainichi gaf ik de gebroeders een hoofdband van KoiQuest, die zij dagelijks gebruiken tijdens de werkzaamheden. Het werd als een zeer origineel cadeau ontvangen en in de heetste zomer in dertig jaren die ze hier meemaakten, bleek het ook best van pas te komen. Bijzonder was het toen ik de kamer binnenliep waar ik vaker sprak met Shigeru-san. Hier staan alle trofeeën die zij wonnen op de diverse Koi Shows en hier hield ik ook het interview met jullie lezersvragen die binnenkort zal verschijnen op KoiQuest. Ze hadden de hoofdoek met het KoiQuest logo netjes ingelijst om op te hangen tussen al hun trofeeën. Wat een eer is dat… KoiQuest is een initiatief dat alle steun verdient zo stelt Shigeru-san. We beschikken volgens hen niet alleen over een prachtige visie, maar hebben ook de juiste mentaliteit en passie voor Nishikigoi. Ik ben leergierig en wil hard werken zo complimenteerde hij mij. Om iedereen duidelijk te maken dat we op de goede weg zijn en zij toekomst in KoiQuest zien gaven de broers aan ons meer dan graag van informatie te willen blijven voorzien en stelden ze zelf voor om een woordje voor de camera te doen.

Gambatte betekent; Succes!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

1 reactie