Naast de Grand Champion wordt er ook altijd een runner up verkozen. e tweede beste vis in de show. Dit wordt de Supreme Champion genoemd en ook deze Koi is in de meeste gevallen een Go-Sanke. Dat wil niet zeggen dat non Go-Sanke niet gewaardeerd wordt. Hiervoor bestaat de Grand Champion B. Dit zijn ze voor de HKS 2010…

Supreme Champion, Sanke 85 cm

Ingebracht door Danny’s Koi Cafe zwom de 85 cm grote Sanke in hetzelfde vat als de Kohaku die er met de hoogste eer vandoor ging. Het is een uiterst wonderschone verschijning met als tekortkoming ten opzichte van de Grand Champion dat zij net iets tekort komt op de body. De uitstraling is er echter niet minder om. Vooral ook het kiwa (achterzijde rode patronen) is erg mooi, daar waar het bij de Kohaku war korreliger oogt. Jammergenoeg voor de Sanke is het rode patroon op het hoofd aan jurytechnische criteria gebonden waarbij het doorlopen van het rode patroon over de ogen bepaald geen pluspunt is. Deze dient, zoals bij de kohaku, tussen de ogen door te lopen. Persoonlijk echter, waarbij criteria meer worden bepaald door emotie, zou de Sanke er wellicht met de hoogste eer vandoor zijn gegaan. Een Supreme Champion echter, is zondermeer een fantastische titel voor deze driekleur.

Grand Champion B, Ginrin Chagoi

Deze beul van een Nishikigoi is eigendom van Johnny Lievens , een begenadigd hobbyist uit Belgie«, die veelvuldig succesvol is op shows. Het bijzondere van deze Koi is dat hij Kinginrin is. dat wil zeggen dat de Koi reflecties meedraagt bovenop de schubben. Deze vorm wordt Diamond Kinrin genoemd. gouden reflectie wordt kinrin genoemd, zilveren reflectie wordt als ginrin bestempeld. Deze kleur wordt veelal bepaald door de onderliggende kleur. Het is een zeldzaamheid dat een KinGinrin Koi deze titel wordt gegeven. Maar wat natuurlijk echt het meest imposante is, is de overweldigende lichaamsbouw van het dier. De Chagoi (cha = bruin) meet circa 85 cm.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.