Holland Koi Show 2010

De laatste dag van de opbouw is nu nagenoeg ten einde. Toch is er op het moment van schrijven, nog behoorlijk wat Koi dat nog niet ingezet. De organisatie verwacht dan ook dat zij niet ver voor middernacht pas in staat zullen zijn hun bedjes op te zoeken. Toch hebben Bram, die zich inmiddels in het vrijwilligersgelid heeft vervoegd (inclusief jetlag). En ik al wat potentieel gade geslagen. Het showveld vult zich gestaag, maar de strijd is begonnen. Wie wordt de Grand Champion op de HKS 2010?

Onze dag begon eigenlijk met het weerzien van Bram, die gisterenavond arriveerde vanuit Japan en dus nu alweer acte de present geeft op de benching dag. En wat een dag was dat. Omdat we enkele uurtjes te gast zullen zijn in de stand van KoiGate, hebben we hun geholpen met het opbouwen ervan. Het meest enthousiast waren ze wel van de prijsvraag. We hadden niet verwacht zulke mooie prijzen te mogen weggeven. 3x een nisai showa, 3x een prijzenpakket van Shinji en het boek van Paul Souren en ook nog 3x een zak voer van Maxim Koi Products.

 

‘Je proeft dat iedereen er weer zin in heeft’

 

Natuurlijk wordt er weer het nodige genotuleerd

Dan is het natuurlijk tijd om eens langs de vaten te lopen, want daar hadden we ons al even op verkneukelt. Of toch niet? Je moet weten dat het enige afstand betreft vanaf de stand naar de showvaten. Dit is namelijk al snel 70 meter. Dat lijkt heel weinig, maar niet op deze dag. Alle handelaren en vrijwilligers zijn natuurlijk drukdoende gebezigd op deze dag om alles tot in de puntjes te verzorgen voor de bezoekers morgen. Het is voor ons dan ook een feest der herkenning en elke vijf meter raken we verwikkeld in goede gesprekken. De sfeer is gemoedelijk en humor weer eens troef. Je proeft dat iedereen er weer zin in heeft.

Virkon

Om maar wat feitelijkheden te noemen die nieuw zijn op deze show; Virkon is een nieuw product dat de gemoederen op menig fora al heeft bezig gehouden de laatste weken. Je vind het in de stand van Nishikigoi Centre uit Wilnis en in die van House of Kata. Virkon is een product uit de aquatische sector dat aanvankelijk niet eens specifiek is ontwikkeld voor de Koi. Het is desinfecterend, verlaagd het kiemgetal en de bacteriedruk. Klinkt zeer interessant toch? Vraag ze zeker het hemd van het lijf, dat zullen wij ook doen.

Nikie van Oers komt met een eigen product genaamd Pond-Rex dat je vind in hun heuse supermarkt en aantrekkelijk geprijsd zal zijn. Deshimakoi was inmiddels verder met het opbouwen van hun stand en 1 wand was gereserveerd voor alleen foto’s van de Koi die zij aan hadden gekocht. Op sommige is al een ontwikkeling te zien en ook de detailfoto’s laten een aantal mooie kenmerken zien waar je zeker iets van kunt leren.

 

‘Het maakt niet uit wanneer je komt, de Koi dragen elke dag hun zondagskleed’

 

De GC 2008

Wat er allemaal te beleven is is eigenlijk simpelweg niet zo maar uit een te zetten. De show is dit jaar weer tien stands groter dan vorig jaar en naast de Holland Koi Khow kent het ook nog de Holland Beta Show, de Holland Shrimp Show en een tentoonstelling van prachtige fancy goldfish. Kortom, het is groots in alle opzichten en dus beslist de moeite waard te bezoeken. De weersverwachting is uitstekend en ja, uiteindelijk hebben we de vissen toch nog kunnen zien. Het maakt niet uit welke dag je komt, de Koi dragen elke dag hun zondagskleed hebben we al gezien. In een volgende blog vind je een aantal van de ingezette Koi, ook zo benieuwd?

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.