Zo dan, het eerste verslag vanaf de Holland Koi show. Ik ben er nu een aantal uurtjes en werd eigenlijk meteen blootgesteld aan de uitermate gedreven, doch melancholieke sfeer die er heerst onder de vrijwilligers. Meteen toen ik de weg overstak zag ik het eerste bekende gezicht. Het lachtte. Dit was een goed teken want dat betekend dat er niet te veel spanningen zijn en alles dus gesmeerd verloopt…

Wanneer ik even verder op het terrein, nadat ik de vele heftruckjes en andere productiviteit ben gepasseerd, de voorzitter van de organiserende vereniging Fred Stork tegen het lijf loop, is zijn antwoord op hoe het gaat uitsluitend positief. Hij verbaasd zich over de manier waarop de vrijwilligers in alle warboel onderling precies weten wat ze moeten doen, wanneer en op welke wijze. Dat is eigenlijk geen wonder want sommige vrijwilligers lopen al mee vanaf de allereerste Holland Koi Show en gezien dit de 18e  editie is, beschikken deze hobbyisten en vrijwilligers over een flinke brok ervaring.

Dan hoor ik van de voorzitter dat er wel een heel bijzondere cameraploeg over het terrein waart, namelijk die van de National Geographic! Wat? Ja, inderdaad, dat is niet zomaar iets natuurlijk. Ze schijnen aanwezig te zijn vanuit het perspectief van een Thaise deelnemer aan de show. Een dergelijke aandacht zou natuurlijk meer dan fantastisch zijn voor deze show, de hobby en de Koi an Sich natuurlijk. Wat dit precies met zich zal brengen is nog onbekend, maar zodra we iets weten laten we het horen.

Nu moet ik snel verder, het judge-seminar begint.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

4 reacties

 1. Hallo KoiQuest,

  Mooi al die aandacht,en dat mag ook voor de GROOTSTE koishow van de wereld!!!
  Ik zag op het programma van de show dat er zaterdag geen lezing is van Koi-Quest op de show???
  Zou ik zeer jammer vinden want zaterdag ben ikzelf op de show.
  Mocht er wel een kans bestaan dat er een lezing is zaterdag dan hoor ik dat graag.
  Ik tot die tijd uit naar jullie verslagen!!!

  Grt Richard.