Sfeer is geweldig

Nu ik inmiddels bijna terug ga naar Nederland, kijk ik al weer met weemoed terug op mijn ervaringen bij Dainichi. Natuurlijk staan de vele Koi mij bij en al die senbetsu die ik heb bijgewoond, maar daarnaast was er ook veel meer dan Koi alleen natuurlijk. Ik heb in die vijf weken echt een band opgebouwd met de leden van de Dainichi staff en in het bijzonder met Shigeru-san natuurlijk. Het zijn dierbare herinneringen en ik ben absoluut plannens om weer terug te keren naar deze farm. Hopelijk kan ik de opgedane ervaringen dan nog meer in de praktijk brengen en zo mijn dankbaar heid tonen voor al dat ik heb mogen meemaken. Maar jullie hebben nog lang niet alles gezien…

‘Maar bovenal hebben we natuurlijk het interview met lezersvragen in het verschiet’


een onvergetelijk moment

Omdat ik gewoon zo druk was met werken en het ook echt een boers leven is met lange werkdagen ben ik niet in staat geweest alle blogs al aan jullie te serveren. dat is natuurlijk helemaal niet erg, want ‘ wie wat bewaard, die heeft wat’. We zijn nu natuurlijk druk bezig met de Holland Koi Show, waar we jullie ook graag verslag van brengen, maar volgende week zal ik jullie weer verwennen met nog meer belevingen vanaf de Dainichi Koi farm. Naast de tweede senbetsu van Sakura en die van Sakura en Rikidozan heb ik ook nog de nakomelingen van Butcher en Dai Junior mogen aanschouwen tijdens de senbetsu, ben ik bij één van de meest belangrijke, zo niet de meest belangrijkste mudpound geweest, waar de meeste ouderdieren van de Dainichi Koi farm verblijven. Maar ook mocht ik mee op een reddingsoperatie waarin we plusminus 50 Koi van meer dan 70 cm te hulp schoten en ik beleefde nog meer momenten met de mannen van de staff zoals het attenderen van een bullfight en een speciaal familiemoment.

Maar bovenal hebben we natuurlijk het interview in het verschiet dat Tiebo voorbereidde en ik hield met Dainichi’s Shigeru-san, waarin we al jullie lezersvragen beantwoord zien. Nu ben ik terug, maar met al die blogs nog in het verschiet denk ik terug aan onderstaand moment waar ik gevoel had dat japan mijn thuis werd. We gaan nog niet naar huis… nog lange niet, nog lange niet…

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.