Showa senbetsu

Sakura, op dit moment de bekendste vis op de Dainichi Koi Farm, heeft ook dit jaar weer nakomelingen voortgebracht die op dit moment veel potentie tonen om uit te groeien tot een volwaardige Dainichi Showa. Dit jaar is alweer het vierde jaar dat er met Sakura gekweekt is. De nakomelingen wonnen nog geen grote prijzen, maar Shigeru-san verwacht dat dit zeker wel gaat gebeuren.  In het jaar (2007) nadat ze de Grand Champion prijs won op de All Japan Koi Show, is ze gelijk gebruikt voor de kweek. Ik heb tijdens de tweede senbetsu-ronde van één van de vijvers waarin het jongbroed van Sakura zwemt, enkele kwalitatief hoogstaande Koi geselecteerd waarover Shigeru-san zijn mening geeft.  

Zie onderstaande video, waarin enkele topvissen van deze kweek te zien zijn.

Ik had deze vissen uitgeselecteerd en Shigeru-san een beetje overdonderd met mijn actie om zijn mening te vragen. Zo zie jaar maar weer dat zijn enthousiasme echt is en dat zelfs dit soort vissen een man als hem blij kunnen maken. Ik moet zeggen dat het ook echt prachtig is om de top van een kweek in je netje te zien zwemmen en maar hopen dat de vissen de potentie gaan waarmaken in de toekomst. Zulke vissen geven je echt motivatie om door te gaan en maken de zware arbeid ook meer dan goed.

Shigeru-san vond dat ik de afgelopen weken goed mijn best had gedaan en ook veel interesse toon in de wijze van senbetsu en vond het nu tijd om mij eens aan het werk te zien tijdens de 2e senbetsu. Bij hoge uitzondering liet hij die door mij uitvoeren. In een volgend blog kun je zien hoe ik deze senbetsu uitvoer, met toelichting van Shigeru-san, die de camera bedient.

Fouten niet worden getolereerd... 😉

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

2 reacties

  1. Tiebo Jacobs on

    Weer een fantastische blog zeg. Geweldig om zo een Tancho Showa in dit stadium te zien. En dan de man met de hamer, ik ben benieuwd of je er wat van hebt gebakken.

  2. schiterend om het maar in 1 woord te zeggen
    ik zou zeggen Bram ga zo door
    mvg Gerrit