Shigeru-san gefocust tijdens de senbetsu

Soms heb je van die dagen dat je zou willen dat ze eeuwig zouden duren. Er zijn tot nu toe elke week wel een aantal één op één momenten met Shigeru-san geweest, welke zeer interessant en leerzaam waren, maar ook erg nuttig om elkaar beter te leren kennen. Shigeru-san is niet de shacho (leider/baas) van Dainichi, maar wel diegene die de staf aanstuurt. Af en toe heb ik ook het gevoel dat ik expres geen werk hoef uit te voeren, zodat ik tijdens de senbetsu, die Shigeru-san meestal alleen doet, de gelegenheid krijg om gefocust mee te kijken en hem de oren van het lijf kan vragen. Dit soort gesprekken hebben voor mij tot nu toe wel  de meeste waarde gegeven van deze Japan-trip.

Naast de senbetsu zijn er talloze onderwerpen die worden besproken, zoals mijn toekomst, het leven in Japan en over zijn overleden vader. Doordat hij zo vloeiend Engels spreekt en we vaak van dit soort conversaties hebben, heb ik echt het gevoel hem steeds beter en beter te leren kennen. Qua onderwerpen op het gebied van Koi zitten we vaak op één lijn, wat de band alleen nog maar versterkt. Het vertrouwen zit dus goed tussen hem en mij. Zo is hij ook heel erg bereid om zijn kennis te delen en zijn filosofie over de Koi, de hobby en de  commercie met mij te delen. Echt reuze interessant allemaal. Zo mag ik alles op foto en video vastleggen, de oyagoi-combinaties + toelichting van bloedlijnen en dergelijke aanschouwen/aanhoren, vindt Shigeru-san het harstikke mooi om de kweekresultaten toe te lichten en is geen vraag hem te veel.

Hierbij nog een video van de beste offspring van het ouderdier Shigeru Dai Junior, waarmee dit jaar ook voor het eerst mee is gekweekt:

Ik ben echt aan het genieten van al deze kennisdeling en ik hoop dat deze enthousiasme ook bij jullie als trouwe lezer van KoiQuest overkomt.

Het enige jammere is dat de dagen van mijn verblijf hier steeds minder worden en het aftellen al bijna gaat beginnen. Shit, nog maar 9 dagen te gaan…

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

2 reacties

 1. Hallo Bram

  Geweldig om daar te zijn , zeer sympathiek zijn die gasten tegenover jou .Ik volg het allemaal met veel belangstelling , doe zo verder .
  ( koop een paar mooie kleine koi van hun , nu heb je de kans )

  Groeten
  Marcel

 2. Hallo Bram,

  Super om te zien hoe mooi ze het zelf ook vinden als er een geweldig exemplaar tussen zit!!!
  En eerlijk is eerlijk,ik wordt met de dag jaloerser op je!!!
  Geweldig dat je dit “MAG” doen,hoop nog veel van je (en Dainichi)
  te mogen zien,lekker zo door gaan.

  Grt Richard.