Futoshi Mano

Er zijn al heel wat vragen binnen gekomen naar aanleiding van de oproep van Dainichi op KoiQuestion om uw vragen in te sturen. Het is dan ook een unicum om op deze rechtstreekse manier uw vragen te kunnen stellen aan de kweker zelf. Omdat Bram niet altijd in Japan zal blijven en omdat we de tijd willen nemen om op al uw vragen een gedegen antwoord te geven moeten we een deadline stellen tot wanneer u uw vraag in kan sturen. Dus maak nu gebruik van deze unieke kans en stel uw vraag aan Shigeru Mano van de Dainichi Koi Farm.

 

De deadline is gesteld op komende woensdag om middernacht (23:59 uur). Tot die tijd kunt u al uw vraag stellen in een reactie op dit blog. Kijkt u even of uw vraag er misschien al tussen staat? U kunt u een mail sturen aan info@koiquestion.com. Hieronder nog een keer de uitnodiging van Dainichi. Bloedlijnen, ouderdieren, kweken of opgroeien en misschien wel een persoonlijke vraag? Wat heb jij altijd willen weten?

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

4 reacties

 1. Raymond Dirksen on

  Beste Bram,

  Ik heb vorig jaar een aankoop gedaan van een hoogwaarige tategoi offspring van Sakura. De aankoop is gedaan door dealer interkoi Arendonk. Ik zal graag de toekomst verwachtinng van de heer Mano willen weten van deze bijzondere showa. Vorig jaar was ze twee en het is de bedoeling om haar nog 1 jaar mudpound te geven. Waar ik vooral benieuwd naar ben is de ontwikkeling van het sumi en de voorspelling van de groei. Het is helemaal mooi meegenomen als je kunt vragen in welke mudpound ze momenteel verblijft.

  Laatste vraag, wat is de visie van de heer Mano over voer en welk merk is het beste om deze hoogwaardige koi te laten evalueren

  Alvast super bedankt voor je antwoord en veel plezier met je verblijf bij deze top kweker.

  Mvg,

  Raymond Dirksen

 2. Beste Bram,

  Ik heb nog enkele vraagjes:

  -Bij de selectie van hun sanke en showa worden er dan ook kohaku aangehouden voor misschien later in de kweek te gebruiken of niet?

  – Kruisen ze ook sanke of kohaku in om hun showa te verbeteren?

  – Wat is de lengte van hun grootste showa?

  – Wat is de reden dat ze enkel natuurlijk kweken en niet kunstmatig dit geeft toch een veel hoger rendement?

  – Wat is de ideale diepte voor een mudpond voor tosai, voor nisai, voor sansai en oudere koi?

 3. Beste Bram & Tiebo

  Mijn vragen :
  – Wat zijn de belangrijkste waterwaarden (ammonium, nitriet, nitraat, KH, GH, PH) van de mudpond waar de groei een heel stuk beter was dan bij de andere mudponds.
  – Gebruiken ze natuurlijk voer of enkel korrelvoer?
  – Maken ze gebruik van klei in hun binnenbakken?
  – Hoe filteren ze het water en wat doen ze om het water zo goed mogelijk te krijgen?