Top van de nakomelingen van Butcher

Van Butcher’s nakomelingen is nu al reeds een hoge verwachting, gezien de goede resultaten van het jongbroed tijdens de eerste sembetsu. Butcher is een van de nieuwe Showa ouderdieren van Dainichi en de Showa die zij heeft voortgebracht zien er echt veelbelovend uit. Ik heb hier eigenlijk weinig extra woorden meer voor nodig, bekijk simpelweg onderstaande video waarin Shigeru-san toelichting geeft over de top van de nakomelingen tijdens de eerste sembetsu ooit van Butcher’s kinderen. Is dit de geboorte van een nieuwe toonaangevende bloedlijn van de Dainichi Koi farm die een Grand Champion voort zal brengen?

Als eerste laat Shigeru een showa zien met niet al te veel rood. ” De meeste mensen denken dat dit te simpel is, met zo weinig rode patronen, maar als je goed kijkt en beseft dat een deel van het zwarte pigment, dat zich nu nog manifesteert als grijs, nog weg zal trekken en een mooi wit zal worden dan zal deze vis, wanneer hij groter wordt, zeer hoge ogen gooien, een unieke vis. En deze”, zo vertelt Shigeru-san voort in zijn enthousiasme, “This is de number one fish”. Hiermee doelt hij erop dat van de Showa nakomelingen van Butcher dit het beste exemplaar is en dit visje gaan we dan ook zondermeer volgen. Het is werkelijk een genot denk ik zo tussendoor, want zonder dat Shigeru-San de Engelse taal niet dusdanig machtig was, zou dit allemaal niet of slecht mogelijk zijn en ik luister dan ook aandachtig voort. “Hij vertelt namelijk waarom die showa de nummer 1 is. ” Een mooi patroon, goede body, een groot gezicht en het sumi dat zich erg goed manifesteert op de Koi. Dit gaat een echte tategoi worden.” Uit de mond van Shigeru-san zijn dat natuurlijk veelbelovende woorden. Op de foto is duidelijk ‘ the big face’ zichtbaar en ook het sumi dat zich al lakzwart presenteert.

Tategoi 'Butcher' Showa

Verder legt hij nog uit dat dit de eerste selectie van de kinderen van ‘de slager’ zijn en dat hij nu nog niet kan zeggen dat de kweek succesvol is geweest of biet. het ziet er goed uit, maar of een kweek goed uitpakt moet je toch beoordelen over de 2e en ook nog de 3e sembetsu. Tot nu toe is hij zeer tevreden en hij zegt me toe dat hij het verdere verloop aan KoiQuest wil blijven laten zien. Dit is echt erg uniek. Een kweek die zichzelf nog niet heeft bewezen, nakomelingen van een ouderdier met misschien een zeer veelbelovende naam, maar nog de minste zekerheid. Ja, dit is echt uniek om dit mee te maken en aan jullie te kunnen laten zien. De openheid waarmee Shigeru-san spreekt en KoiQuest ondersteunt is eigenlijk een openbaring voor de normaliter toch wat meer gesloten kwekers, de kweek kan immers ook nog steeds op niets uitlopen. Voor al wat ik weet wordt hier onder mijn ogen zomaar een volgende Grand Champion geselecteerd uit een in de toekomst legendarische bloedlijn. Het is gewoon erg spannend allemaal en ik geniet er met volle teugen van. Ik houd jullie op de hoogte so stay tuned..

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

3 reacties

 1. hoi bram (naam genoot)

  nou heb ik hier een vraag over dit veel belovende visje
  als je naar het sumi kijkt wat echt mooi schoen lak zwart is
  gaat ie dan niet op jonge leeftijd te snel finishen
  of zie ik dat verkeerd

 2. Hey Bram,

  Bedankt voor je vraag een erg interessante. Deze zullen we meenemen in het interview en stellen aan Shigeru-san. Ik denk zelf dat het te maken heeft met waarop het sumi zich gedraagt. dat is niet te vergelijken met het rood (hi). Zoals je Shigeru al hoort zeggen trekt er nog veel zwart weg. Ik denk dat de intensiteit dan pas later terug komt, maar dat weet ik niet zeker.

  greets,

  Tiebo

 3. Hey Koi Quest,

  Super om een kijkje te kunnen nemen in de keuken van Dainichi.
  Misschien is dit wel een doorbraak tav wat meer openheid naar de hobbyist toe.
  Misschien dat andere kwekers volgen straks!!!
  Maar dit is echt uniek!!
  Supermooi om te volgen en houdt de site i d gaten om het te volgen!!!

  Grt Richard.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App