Dit weekend vind in Amerika de jaarlijkse KoiShow plaats dat wordt gehouden in het World Forestry Center in Portland, Oregon. Deze show wordt georganiseerd door de Northwest Koi and Goldfish club en zal dus naast Koi ook goudvissen kennen. dat is een vergelijking met de jaarlijkse Holland Koi Show, die ook het aquariumwezen heeft omarmd. Naast de vele Koi en goudvissen zullen er ook de nodige standhouders te vinden zijn. Anthony van het initiatief Koi TV zal er aanwezig zijn en zal hopelijk tevens in staat zijn verslag te doen van deze Amerikaanse Show en haar Grand Champions…

Ik zeg hopelijk want de vrouw van Anthony is momenteel erg dicht bij de uitgerekende datum van haar zwangerschap en dat brengt spannende tijden met zich mee. Zal de kleine deze show nog mee willen maken misschien?

Showposter NWKG show 2010

Het World Forestry Center is overigens wel een erg fabuleus decor voor het houden van zo een evenement. Het werd opgericht in 1964 in Portland. Het is een non-profit organisatie die tot doel heeft om mensen te leren en te laten beseffen dat de bomen en bossen op deze aarde bijzonder zijn en dat we die moeten koesteren. Ze zijn essentieel in het voortbestaan van al het leven op aarde en de organisatie hoopt op deze wijze bij te dragen aan meer balans en een behouden natuur voor de toekomst. Aan deze missie wordt invulling gegeven met behulp van een museum van maar liefst 20.000 m2 middenin Washington Park.

Het World Forestry Center zet zich in voor balans en behoud van de natuur

Een Koi and Goldfish show kent natuurlijk ook twee Grand Champions. Vorig jaar was dit respectievelijk een Sanke van Dan & Sharon Olsen en een ja.. zwarte leeuwenkop (vergeef me dat ik hierin niet zo thuis ben) waarvan je de foto’s hieronder afgebeeld ziet.

GC NWKG show 2009

GC NWKG show 2009

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App